jueves, 27 de noviembre de 2008

El Club Excursionista d'Esparreguera campió de Catalunya per equips

El passat diumenge 23 de novembre es va disputar la 6a Cursa de Muntanya Castell de Burriac “Trofeu Pere Asturiano” (Grup de Muntanya Argentona), que va proclamar al Club Excursionista d’Esparreguera primer campió de Catalunya de Curses de Muntanya per Equips.

L'equip del Club Excursionista d’Esparreguera era format per les corredores Mireia Batlle i Laia Minguillon, i pels corredors Roger Montserrat, Enric Calvet i Jordi Riera.

El dia va ser perfecte per què els 348 inscrits (327 corredors i 21 corredores), poguessin gaudir de la bona temperatura que feia per córrer pels corriols d’aquest meravellós recorregut pel terme d'Argentona, que cada cop més s’està consolidant com una de les curses obligades pel qui li agrada aquest esport.

El canvi d'orientació de l'itinerari envers a la cursa de l’any passat, tenint en compte que sempre ha estat una de les curses més tècniques i dures de les que es fan fora de l’alta muntanya a Catalunya, i sempre mantenint la seva bellesa plàstica al passar per molts corriols, ha estat el principal motiu per què hagi guanyat molta més qualitat, segons l’opinió de la majoria dels corredors. La sortida va ser a la Plaça Nova d'Argentona, les dones a les 9 i els homes a les 9.20.

Pel que fa als primers classificats de la general individual, pel que fa als homes, des de bon començament, el català Just Sociats, que era la primera vegada que venia a córrer a Argentona, ha marcat un ritme molt alt i ràpid que ningú va poder aguantar. Al seu darrera, el madrileny Aurelio Antonio Olinar i el corredor de Sant Feliu de Guíxols, en Roberto Sancho, han mantingut una lluita molt igualada per a la segona posició fins ben bé a l’arribada, sent finalment el corredor de la Costa Brava el segon classificat.

Pel que fa a les dones, s'ha de destacar la gran cursa que va realitzar la corredora del Centre Excursionista de Catalunya, la Mònica Aguilera. Encara que fins a la meitat de la cursa anava acompanyada de la corredora del Badaxtrem, la Maria Bartolí, quan va voler es va quedar sola al capdavant de la cursa dominant-la fins al final. Cal destacar la meritòria tercera posició de la corredora de Mataró, la Regina Mola. Des de bon principi, igual que en els homes, aquestes corredores han marcat diferències amb la resta.