viernes, 13 de junio de 2008

Cuita el Sol 08

El fin de semana pasado en Àreu; Vall Ferrera, participe en la V Cuita el Sol, segunda carrera de la Copa Catalana de Curses de Muntanya.

La Cuita era una de las carreras que más ganas tenía de correr este año; a parte del Canigou el próximo mes de Agosto.

Salimos a las 8:00h mi padre y yo de Barcelona para ir a recoger al Bernat al Centro comercial de Abrera donde habíamos quedado con él a las 8:45h.

Después de 3 horas de viaje, llegamos a Alins donde nos alojamos; dejamos las cosas, Al llegar a Àreu , vamos al camping a montar la tienda del Bernat.
Se empieza a ver ambientillo montañero, vamos a recoger el dorsal y el chip, tras hacer un poco de cola.
Se nota que la gente del pueblo se vuelca en su carrera; por todas partes se puede ver carteles, banderas e información sobre la carrera. ; después de dar una vuelta por el pueblo, hacer un poco de vida social y ver in situ la que nos espera por la tarde, bajamos a Alins a comer.


A las 17:00 estamos de vuelta en Àreu, donde nos encontramos con Yolanda, Cristina y Enrique del grupo de entrenamiento de fondistas de Can Caralleu, también nos encontramos con Ricard que nos da los últimos consejos antes de salir.
Después de cambiarnos y calentar un poco nos dirigimos a la sálida que ya esta llena de gente; nos tocará salir detrás.

A las 18:30 Se da la sálida masculina, antes lo habían hecho las feminas y los jóvenes. Los primeros metros intento adelantar y coger mi ritmo, aunque me es imposible pues me encuentro con un tapón de gente increíble, me pongo algo nervioso, después de unos metros la cosa mejora un poco, llegamos a las primeras rampas; la pendiente es pronunciada, poco a poco voy cogiendo un ritmo cómodo; Tras los primeros metros de subida, oigo a Ricard que me da ánimos; ya en fila india intento ir adelantando a corredores; me encuentro bien, llegamos a la primera banderola, donde esta mi padre animando; seguimos subiendo...


En 51 minutos llego al Jespedi, ya llevo 1.000 metros de desnivel positivo, solo me quedan 600m, aprieto un poco el ritmo; continuo subiendo, llego al tramo de piedras, veo a Bernat que ya esta bajando, me dice que me queda poco, casi a cuatro patas voy subiendo, cuando me doy cuenta veo que han recortado el recorrido al estar la cima nevada, un último esfuerzo y llego a meta en 1h21,18 no esta nada mal!!!


Me pongo el chubasquero y empiezo a bajar tranquilamente, casi no me puedo mover del daño que me hacen los lumbares; bajando me encuentro con un conocido de Can Caralleu que me deja un palo para bajar, el cual agradezco enormenmente.
La bajada se me hace bastante larga; incluso más que la subida. Por fin llego a Areú, devuelvo el chip y el dorsal, después de hablar con algunos conocidos, bajamos a Alins a ducharnos y a cenar.

Al día siguiente, se daba la entrega de premios; y una buena chocolatada para todos los participantes, también se hacía un sorteo de material.

Datos técnicos de la carrera:

Tiempo: 1h21'18

Km: 4,5

Desnivel: 1.600m positivos

Pulsaciones Avg: 160

Clasificaciones: http://www.cel.cat/cuita/2008/classmasc08.pdf

Videos: http://www.nomesneu.com/home/cuitaimatges2008.htm

lunes, 9 de junio de 2008

CUITA EL SOL 2008 FOTOS

Aquí os dejo el enlace de mi álbum de Picasa, con las fotos de este sábado en la Cuita el Sol: http://picasaweb.google.es/Trailrunner1981/CUITAELSOL2008

Más adelante colgaré la crónica de la carrera.

La cursa Saldes-Pedraforca decidirà els campions de Catalunya

El proper diumenge 15 de juny tindrà lloc la III Cursa de Saldes-Pedraforca organitzada pe l'Associació Mountain Runners del Berguedà i que serà Campionat de Catalunya 2008 de curses de muntanya.

La prova d’alta intensitat s’engloba dins les curses de muntanya o skyrunning, modalitat esportiva nascuda a la dècada dels 90, que consisteixen en fer corrents els camins utilitzats pels senderistes i muntanyencs. En aquest cas, la Saldes-Predraforça serà una cursa molt tècnica en la que caldrà guanyar un gran desnivell en pocs quilòmetres. La sortida tindrà lloc des de la plaça Pedraforça de Saldes després de la reunió informativa i el lliurament de dorsals, a les 8.45 h del matí sortirà la categoria femenina i a les 9:.00 h la categoria masculina.

El recorregut de 13,3 km passarà pel massís amb sortida i arribada a la població de Saldes, el desnivell positiu serà de 1.298 m i el punt més alt de l’itinerari s’assolirà al Pollegó Superior amb 2.498 m. El lliurament de premis, per les 10 categories participants, tindrà lloc a les 12.00 al pòdium situat a l’arribada a Saldes. L’hora límit d’arribada serà a les 13.15 h i les 13.30 h per les categories femenina i masculina respectivament.

Les inscripcions poden fer-se a través del web de la FEEC fins al proper 8 de juny o l’arribada als 300 participants. El preu pels federats serà de 16 € i de 26 € per la resta.

Font: http://www.feec.es/central.php

domingo, 8 de junio de 2008

COURSE DU CANIGOU

Ya estoy inscrito en la Course Du Canigou; el proximo 3 de Agosto de 2008 en Vernet les Bains; Francia; es mi primera participación en esta carrera; y tengo muchas ganas de correrla; ya que me han hablado muy bien de ella; aparte de leer maravillas de esta carrera.
Resumiendo
Esta carrera es de aquellas que se tienen que hacer al menos una vez en la vida.
La Course Du Canigou es una carrera centenaria; y tiene una alta participación año tras año teniendo que cerrar las inscripciones a 800 participantes!!!!.
Carrera de 32 Km, 2.800 m de desnivel positivo y 4.200 de desnivel acumulado.


Web: http://www.courseducanigou.com/

Kilian Jornet i Angela Mudge s'adjudiquen la segona prova de les Buff® SkyRunner® World Series


A les 8.30 del matí s’ha donat la sortida a la setena edició de la Valmalenco-Valposchiavo SkyRace, una cursa que transcorre per l’antiga ruta dels contrabandistes entre Itàlia i Suïssa. Des de la sortida al poble italià de Lanzada, els corredors havien de superar 30 quilòmetres fins a arribar a Poschiavo, Suïssa, i més de 3.500 metres de desnivell acumulat. A això se li ha hagut d’afegir el dur i complicat traçat a la zona alta de la cursa ja que al llarg d’uns tres quilòmetres era ple de neu.

En els primers quilòmetres el català Agustí Roc liderava la cursa, seguit molt de prop pels mexicans Ricardo Mejía i Víctor Cortés, i una mica més enrere el també català Kílian Jornet.

Ja en el pas per Musella (2.020 m) en el quilòmetre 11 de carrera, Mejía estava en posicions destacades en més d’un minut i mig respecte Jornet i Roc, diferència que ha augmentat durant bona part de pujada però que al cim del Paso Campagneda (2.627m) s'ha vist retallada una altra vegada a un minut i mig. Però encara els esperava la forta baixada fins a Poschiavo. Kílian Jornet, després de fer una baixada estratosfèrica no solament ha aconseguit rebaixar la diferència amb Mejía sinó que també l’ha avançat a pocs quilòmetres de meta, posició que ha mantingut fins al final de la cursa. Kílian ha creuat la meta amb un temps de 2h 43' 16", relegant Mejía al segon lloc. Agustí Roc no ha pogut mantenir el tercer lloc ja que l’italià Fulvio Dapit l'ha atrapat i s’ha adjudicat el tercer lloc del pòdium.
En categoria femenina, no hi ha hagut tanta emoció. L’escocesa Angela Mudge ha liderat la cursa de principi a fi i amb clara diferencia respecte la resta de corredores. Per la seva banda, la portuguesa Rosa Madureira s’anava posicionant cada vegada més en la segona posició. Una vegada tenint clares les dues primeres posicions, el dilema estava en saber qui les acompanyaria al pòdium. La francesa Corinne Favre i l'andorrana Stephanie Jiménez estaven lluitant per aquesta tercera posició. Després d’alguns intercanvis de posició, finalment el duel s’ha decantat a favor de l'andorrana Jiménez, deixant Favre en la quarta posició.

Amb aquests resultats, el liderat femení de les Buff® SkyRunner® World Series continua de la mà de Corinne Favre, mentre que Ricardo Mejía es vestirà amb el mallot del líder masculí.La següent cursa de les Buff® SkyRunner® World Series serà a Vallnord (Andorra) el pròxim 29 de juny. Però abans, també se celebraran dues curses de les World Series Trials, també puntuables per a la classificació general. El dia 15 de juny es disputarà el Circuit dos 3 Cântaros a Portugal, mentre que el 22 de juny les Trials es desplacen a Espanya amb el Maratón Alpino Madrileño.