domingo, 8 de junio de 2008

Kilian Jornet i Angela Mudge s'adjudiquen la segona prova de les Buff® SkyRunner® World Series


A les 8.30 del matí s’ha donat la sortida a la setena edició de la Valmalenco-Valposchiavo SkyRace, una cursa que transcorre per l’antiga ruta dels contrabandistes entre Itàlia i Suïssa. Des de la sortida al poble italià de Lanzada, els corredors havien de superar 30 quilòmetres fins a arribar a Poschiavo, Suïssa, i més de 3.500 metres de desnivell acumulat. A això se li ha hagut d’afegir el dur i complicat traçat a la zona alta de la cursa ja que al llarg d’uns tres quilòmetres era ple de neu.

En els primers quilòmetres el català Agustí Roc liderava la cursa, seguit molt de prop pels mexicans Ricardo Mejía i Víctor Cortés, i una mica més enrere el també català Kílian Jornet.

Ja en el pas per Musella (2.020 m) en el quilòmetre 11 de carrera, Mejía estava en posicions destacades en més d’un minut i mig respecte Jornet i Roc, diferència que ha augmentat durant bona part de pujada però que al cim del Paso Campagneda (2.627m) s'ha vist retallada una altra vegada a un minut i mig. Però encara els esperava la forta baixada fins a Poschiavo. Kílian Jornet, després de fer una baixada estratosfèrica no solament ha aconseguit rebaixar la diferència amb Mejía sinó que també l’ha avançat a pocs quilòmetres de meta, posició que ha mantingut fins al final de la cursa. Kílian ha creuat la meta amb un temps de 2h 43' 16", relegant Mejía al segon lloc. Agustí Roc no ha pogut mantenir el tercer lloc ja que l’italià Fulvio Dapit l'ha atrapat i s’ha adjudicat el tercer lloc del pòdium.
En categoria femenina, no hi ha hagut tanta emoció. L’escocesa Angela Mudge ha liderat la cursa de principi a fi i amb clara diferencia respecte la resta de corredores. Per la seva banda, la portuguesa Rosa Madureira s’anava posicionant cada vegada més en la segona posició. Una vegada tenint clares les dues primeres posicions, el dilema estava en saber qui les acompanyaria al pòdium. La francesa Corinne Favre i l'andorrana Stephanie Jiménez estaven lluitant per aquesta tercera posició. Després d’alguns intercanvis de posició, finalment el duel s’ha decantat a favor de l'andorrana Jiménez, deixant Favre en la quarta posició.

Amb aquests resultats, el liderat femení de les Buff® SkyRunner® World Series continua de la mà de Corinne Favre, mentre que Ricardo Mejía es vestirà amb el mallot del líder masculí.La següent cursa de les Buff® SkyRunner® World Series serà a Vallnord (Andorra) el pròxim 29 de juny. Però abans, també se celebraran dues curses de les World Series Trials, també puntuables per a la classificació general. El dia 15 de juny es disputarà el Circuit dos 3 Cântaros a Portugal, mentre que el 22 de juny les Trials es desplacen a Espanya amb el Maratón Alpino Madrileño.

No hay comentarios: