jueves, 1 de mayo de 2008

Entrenament a Berga 27 d'Abril 08

Aquest matí, havien quedat a Olesa de Montserrat; un grupet que entrenem amb el Ricard Vila a Can Caralleu, per anar a fer un Caco de Volum i reconeixement del terreny de la marató de muntanya de Berga.
Un cop hem arribat i abans de començar a rodar, hem carregat les piles amb un tallat.
Desprès d'agafar els bidons, les barretes i els gels, ens hem posat en marxa ; eren les 9:15h del matí.
Seguint el recorregut de la Marató i la 1/2 marató; hem començat a pujar les primeres rampes, a l'alçada de Cal Nen, Km2 ens hem separat, fent dos grups;el Bernat i jo com volíem fer mes hores, hem tirat una mica mes ràpid; la Yolanda, la Cristina i el Carles que havien decidit fer el recorregut de la 1/2 marató, s'han quedat enrere.
La pujada a la Figuerassa dura; anàvem amb molta calma; continuem pujant, passem pel Santuari de Corbera km6 i per la font del Tagast, on parem per omplir els bidons i veure una mica. El bon temps ens acompanya avui. A les 11:15h per fi aconseguim arribar al Pedro 2051m; agafem la pista de baixada i tallem per els planells fins a Sant Miquel de Peguera on comencem una dura pujada a Rasos de d’alt o de Peguera; no hem recordava que fos tan dura!! enfilem l’ultima pujada forta del dia fins tornar de nou al Pedro.
Ara ens toca baixar; ens despistem una mica per trobar el camí ; preguntem a uns excursionistes ens indiquen el camí per continuar la baixada.
Arribem al tram de pista que es fa llarg i pesat; alternem amb uns corriols, passem pel Càmping font freda per encarar els últims 5 km; les forces comencen a ser justes.
Camí del Santuari de Queralt ens trobem a l’Alex un company que també entrena amb nosaltres i que estava fent el recorregut de la ½ marató; parlem una mica; i continuem escales a baix.
Deixem el Santuari enrere, i baixem per corriols i pista fins a Berga.
En total 5 hores, 32 km de caco i mes de 4.000 metres de desnivell acumulat, un bon entrenament.Tornem amb el cotxe de Bernat a Barcelona havent fet els deures.

IV SkyRace Andorra VALLNORD


El recorregut de la IV edició de la Sky Race Andorra VALLNORD, és el mateix del 2007, que a causa de les males condicions climatològiques, es va haver de modificar sense poder passar per les parts més altes.

Sortida i arribada des del poble d’Ordino 1280m. Es segueix la carena que des del roc de la Cauba 1800m condueix fins al Pic de Les Fons 2748m, punt més alt de la cursa. D’aquí es baixa al pla de l’Estany 2020 i fent la volta de la muntanya es torna a agafar la primera part de carena que en sentit contrari ens porta a l’arribada. El recorregut de 2220m positius i negatius amb 28 km de llargada, passa per camins al mig del bosc fins als 2200m, i per prats alpins, tarteres i arestes per sobre. Vist que la prova es realitza al final de juny, es preveu que hi haurà encara neu en la baixada des del cim de les Fons.

Aquesta cursa es regeix pel reglament de la FSA i de la FEEC. Per això, a més de puntuar per a les Buff® SkyRunner® World Series, també otorga punts per a la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya FEEC. Podran participar tots els corredors que estiguin en possessió de la targeta fedarativa de muntanya, ja sigui de la FEEC, FEDME, FSA, FAM o de les altres federacions reconegudes per la Federation for Sport at Altitude (FSA).

L’organització recomana que els participants portin el següent material: ulleres de sol, malles llargues, jaqueta paraven o pals. Al mateix temps posa a la disposició dels corredors: zona d’esclfament, aparcament, dutxes, refrigeri, massatges, dinar i obsequis.

Els menors de 18 anys hauran de portar una autorització paterna per a poder-se inscriure. L’edat mínima per a participar da la cursa és de 16 anys.

Font: http://www.ocisport.net/