miércoles, 17 de septiembre de 2008

El vent i el fred, protagonistes a la II Cursa de l’Olla de Núria

Els corredors catalans Toti Bes i Esther Hernàndez han estat els guanyadors de la II Cursa de Muntanya Clàssica de l’Olla de la Vall de Núria. Una prova que va disparar el tret de sortida amb un petit retard degut a les inclemències meteorològiques, i després d’avisar als 298 participants del fort vent i del fred que es trobarien.

Dues condicions que van obligar a l’organització a retallar gran part del recorregut per haver quedat sense marques ni senyalitzacions degut al fort vent en alçada..Començada la cursa i després de la primera pujada, s’establí el primer control a l’Ortigar (C-1), punt de control per on van passar tots els participants i lloc on es va tallar la cursa a conseqüència del fort vent i l’intens fred. Als primers corredors que van poder arribar més amunt, alguns fins i tot al Puigmal (C-2), se’ls va comunicar que la cursa ja havia finalitzat.


En aquell moment els participants van emprendre el descens neutralitzat cap al santuari sense cap incidència remarcable, a on es va dur a terme el repartiment de premis amb els resultats obtinguts fins al lloc del tall, l’Ortigar (C-1), abans d’arribar al Coll de l’Embut. Al final, tots els participants de les curses programades, els de la clàssica i els de la popular, varen fer el mateix recorregut.


Tot i haver d’abandonar la cursa abans d’hora, i suportar unes condicions meteorològiques extremes, els participants van quedar molt contents de l’experiència i de què l’organització, molt encertadament, decidís intentar tirar endavant la cursa.

Font: Unió Excursionista de Vic i Miquel Banchs

No hay comentarios: