jueves, 30 de octubre de 2008

6a CURSA DE MUNTANYA CASTELL DE BURRIAC "TROFEU PERE ASTURIANO" 1r CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS

PRESENTACIÓ
El Grup de Muntanya d’Argentona us presenta aquesta sisena edició de la Cursa de Muntanya Castell de Burriac Trofeu Pere Asturiano, 1er CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS. Les cinc edicions anteriors d’aquesta cursa van anar molt bé i van deixar satisfets tant als corredors com a l’entitat organitzadora, que s’ha fet ressò dels suggeriments de millora dels participants i ha anat corregint aquells aspectes que no acabaven de funcionar. Això ens permet esperar que la present edició tindrà el mateix èxit de les precedents i satisfarà plenament a tots els corredors participants.

L’itinerari de la cursa transcorre gairebé en la seva totalitat per l’àrea protegida del Parc de la Serralada Litoral, a la comarca del Maresme, passant pels termes municipals i les poblacions d’Argentona i Cabrera de Mar. El rocar predominant és el granític que ha estat atacat per la dissolució química de l’aigua, disgregant la roca i formant el típic sauló. En alguns llocs, no obstant, el granit és més àcid i ha sofert menys erosió, formant promontoris rocosos que sobresurten del relleu. La característica del paisatge és una conjunció harmoniosa de turons coberts d’un mantell de vegetació, constituït sobretot, per pinedes de pi pinyoner i alzinars mediterranis, com un tapís verd continu, només trencat per alguna que altra urbanització i alguna pedrera. Completen el conjunt arbori una gran col•lecció d’arbusts, herbassars i brolles i un sotabosc curull d’herbes aromàtiques com el romaní i la farigola. Un subsòl abundant en aigües subterrànies fa que hi hagi una gran abundància de fonts, moltes d’elles eixutes, malmeses o formant part del record històric, però moltes d’altres restaurades per gent entusiasta, amb dolls d’aigua fresca i entorns arranjats, complement indispensable, i fins i tot identificador, de la vila d’Argentona i que no poden faltar en l’itinerari de la cursa.

Aquest és l’entorn per on correran els participants de la cursa, un regal de natura a tocar de les poblacions industrials i urbanitzades de la comarca. A banda del paisatge, patrimoni natural que ens ve donat, nosaltres hi posarem tot allò que està a les nostres mans per fer d’aquesta cursa un esdeveniment esportiu totalment satisfactori, tant per als corredors i corredores com per a tota l’altra gent que d’una manera o altra hi participa. A tots us desitgem una bona cursa !!

Perfil de la cursa:
http://www.gmargentona.com/gma/uploads/cursa_muntanya/perfil07.pdf

INFORMACIÓ

GRUP DE MUNTANYA D’ARGENTONA
Carrer Lladó, 8 / Apartat de correus núm. 65
08310 ARGENTONA (El Maresme)
Telef. Informació 649361105
Fax 93 797 20 04 (ESPORTS 10
)web, http://www.gmargentona.com
e-mail, info@gmargentona.com
DIRECCIÓ CURSA: Miquel Banchs (649361105)
Joan Garcia (629544327 – 666955015)

Font: http://www.gmargentona.com/gma/modules/content/index.php?id=17#mapa

No hay comentarios: