martes, 8 de abril de 2008

Èxit en la primera participació del Pic del Vent en el Circuit Català


El 6 d’abril s’ha celebrat la 8a Cursa Pic del Vent, organitzada pel Centre Excta. Caldes de Montbui (CECMO) i el Club Natació Caldes i, per primera vegada, puntuable pel 6è Circuit Català de Curses de Muntanya. Un temps molt assolellat amb una calor considerable han acompanyat els corredors, entre els quals s’han imposat Pere Aurell (Unió Excta. Matadepera) i Stéphani Jimenez (Club Pirinenc Andorrà).
El recorregut, de 25,1 quilòmetres i 1.100 metres de desnivells positiu, presentava enguany una petita variació respecte l’edició anterior; els trams nous es trobaven en el primer quilòmetre amb el pas pel Camping El Pasqualet i al final amb la incorporació d’un sender que remuntava la Riera de Codonys. D’aquesta manera s’ha eliminat un tram d’asfalt i s’ha convertit en una cursa més corriolera que cap altre.
La participació ha estat molt alta, 284 inscrits, dels quals 253 corredors han pres la sortida, amb molt bona participació femenina, 24 valentes. Així doncs, a les 9h han sortit des del Parc de Can Rius les categories de dones i a les 9:15h ho han fet les d’homes, enfilant ràpidament cap a la muntanya.
Al cim del massís del Farell (815m), el primer en passar ha estat Albert Ferrer (UEC Anoia), amb un temps de 1h17’00”, seguit d’un grup de corredors entre els quals hi havia els tres guanyadors finals. En aquesta edició s’ha produït un fet insòlit, ja que l’Home del Vent no ha aconseguit imposar-se davant els seus perseguidors, acabant en quarta posició. Stéphani Jimenez ha repetit aquest any com a Dona del Vent, amb un temps de 1h33’35”, integrada ja en el grup de corredors capdavanters els quals no han tingut fàcil connectar amb la corredora andorrana.
A partir d’aquí la cursa pren un altre color i després d’un bon tram de baixada, on els corredors més àgils i tècnics poden treure avantatge i on no es poden relaxar ni un instant, queden dues pujades importants que premien aquells que han sabut dosificar la quantitat justa d’energia per assolir els últims quilometres de cursa, no per això els menys durs.
Els primers locals en passar per l’arc d’arribada han estat Miki Marzo (CN Caldes) amb un temps de 2h24’54” i Elisabeth Pons (CN Caldes) amb 3h42’46”.

No hay comentarios: