martes, 9 de junio de 2009

El Monteixo no es deixa conquerir en l’edició d’enguany de la Cuita el Sol


El passat dissabte 6 de juny es va córrer la VI Cuita el Sol, la 3a cursa de la VIII Copa Catalana de Curses de Muntanya (Skyrunning) de la FEEC a Àreu, a la Vall Ferrera, organitzada per l’EMD d’Àreu, l’ajuntament d’Alins i el Centre Excursionista de Lleida.

A la vista del temps (nevant a 2.000 m, amb tronades i pluja), de les previsions,i del estat de la muntanya (blanca a partir dels 2.500 m), es va reunir el Comitè de la cursa (l’àrbitre, el delegat de la FEEC, el director de la cursa i un corredor escollir per sorteig) i van acordar fer el itinerari alternatiu previst: Àreu, pla de la Selva i trencall dels Sucarrats. Un total de 10,5 km i 800 m de desnivell positiu; un recorregut totalment segur, per pista forestal i amb una garbera de mantes a les respectives arribades (la Cuita i la Cuita Jove).

En dos torns, a les 18 h les noies i els joves i a les 18.30 h els nois, després de haver escoltat els pregons de la Cinta, de l’Associació Cultural Cambuleta, i de l’escriptor Pep Coll, autor del conte que va fer inspirar la popular cursa, i dels 10 tocs de la campana de l’església, van sortit esperitats els 544 participants (100 noies i 42 joves). Tot i el canvi en el recorregut, el retorn al poble, com ja és habitual, va ser neutralitzat, mantenint l’esperit de la cursa.

Pel que fa a la competició, el guanyador en categoria masculina va ser Gabriel Crosas (CE Serragrenyada), seguit per Òscar Roig (Pedala.cat de Balaguer) i Josep Cuadrat (UE Urgellenca). En noies la clara dominadora va ser Laura Orgué, seguida per Lourdes Aymerich (AE Diedre) i Isabel Oliván.

En la resta de les categories, en veterans Quim Raich (Poliesportiu Puigcerdà SE) i Àngels Batalla (CE Pobla de Segur SE) es van endur el gat a l’aigua, i en categoria Master, la victòria fou per Jaume Orgué (Espeleo Grup Anoia SE) i la incombustible Teresa Forn (CE 2x2 Santpedor).En Sub 23 Marc Alonso Roca i la basca Anne Lasa Eskisabel es van imposar. A la Cuita el Sol Jove (amb arribada al pla de la Selva), en categoria júnior va guanyar Genís Zapater (CE de la Segarra) i Ares Izard Forrellad (CE Lleida), ambdós membres del CTEMC. I en categoria infantil, van endur-se la victòria Arnau Baques (UE Sabadell) i Laia Fontelles (CE Pobla de Segur SE) respectivament.

L’organització demana disculpes pel canvi de itinerari i per les molèsties que això va ocasionar, i vol agrair expressament la comprensió dels participants. També aprofita per recordar als participants que en breu podran descarregar-se la foto que a cadascun d’ells van fer-los a l’arribada.L’enhorabona a tots els corredors i acompanyants, que un any més van convertir aquesta bonica raconada del Pallars Sobirà en una autèntica festivitat tan esportiva com cultural.Recordem que la propera cita de la Copa Catalana de curses de muntanya serà el proper diumenge 28 de juny amb la disputa de la IV Cursa Pedraforca – Saldes, organitzada per la Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà. Una cita emblemàtica que no ens podem perdre.


Font: Feliu Izard (Centre Excursionista de Lleida) / Fotos: Josep Llusà

No hay comentarios: