viernes, 4 de julio de 2008

Un estiu ple d’ultra trails

Aquest estiu es preparen tres cites imprescindibles pels amants dels ultra trails, els dies 19 i 20 de juliol tindrà lloc la primera edició de la travessa de l’Ultra Trail Aneto, del 27 al 31 d’agost està prevista la VI Ultra Trail del Montblanc, i del 30 al 6 de setembre torna la IV edició de la Transalpine, en la que es comptarà amb la participació de la selecció catalana.
L’organització posarà a disposició dels inscrits un autocar que portarà de Vila-seca al punt de sortida de la caminada, Poblet, i de retorn a Vila-seca un cop acabada l’activitat. La sortida tindrà lloc a les 12 de la nit amb un itinerari que seguirà un tram del GR-171 de camins i corriols durant els aproximadament 25 km i els 2.000 m de desnivell.



Itinerari: és la gran volta al massís de la Maladeta i el cim de l’Aneto que segueix els camins que l’envolten, la travessia natural que recorre els senders de muntanya i part del GR-11 al seu pas pel parc natural Posets-Maladeta.
Dates: del 19 al 20 de juliol
Distància: 62 km
Desnivell: 4.600 m desnivell positiu acumulat
Temps màxim: 24 hores
Categories: prova d’autosuficiència en equips o individual en una sola etapa

L’Ultra Trail Aneto no és una prova més, és el primer ultra trail d’alta muntanya en autosuficiència, una cursa d’extrema duresa per a la que cal un exercici de planificació i dosificació d’esforç i recursos. La prova començarà a la vall de Benasc amb una participació limitada a 250 participants individuals i per equips. El traçat previst passarà per set valls del Pirineu amb bons camins de muntanya, excepte el tram d’accés al coll de Salenques, amb 8 km de terreny molt tècnic sobre blocs de pedra.
L'Ultra Trail Aneto destaca per aquest estil d'autenticitat amb autonomia total en un itinerari natural sense marques complementàries a les que ja existeixen sobre el terreny, cartells, marques i simbologia del GR-11. L'abundància de punts d'aigua al llarg del recorregut permeten realitzar la prova carregant poca aigua. En conjunt, una prova que aspira a convertir-se en el punt de referència per a molts trailrunners, marxadors i muntanyencs que anhelen participar en una prova amb aquest concepte innovador.


Itinerari: la cursa és fa al voltant del massís del Mont Blanc passat pels països limítrofs de França, Itàlia i Suïssa.
Dates: del 27 al 31 d’agost
Distància: 165 km
Desnivell: 9.400 m desnivell positiu
Temps màxim: 24 hores
Categories: individual i en una sola etapa

El North Face Ultra Trail Montblanc (UTMB), una de les competicions de llarga distància més importants del món, celebra la seva VI edició amb el ja conegut recorregut al voltant del massís del Mont Blanc. Una cursa disputada en plena natura que segueix en gran mesura la senda internacional de la Gran Volta del Mont Blanc i que implica nombrosos passos en altitud sota condicions molt difícils com la nit, el vent, el fred, la pluja o la neu.
Cal un bon nivell d’entrenament, a més d’una autèntica capacitat d’autonomia personal per l’èxit en aquesta aventura individual. És molt recomanable haver participat anteriorment en algun altre trail de més de 50 km per tenir el bagatge i experiència necessaris, abans de participar al UTMB.



Itinerari: una ruta que creua els Alps d’Alemanya fins a Itàlia passant per alguns dels paratges més espectaculars d’Europa.

Dates: del 30 d’agost al 6 de setembre

Distància: 300 km en 8 etapes

Desnivell: 14.200 m desnivell

Temps màxim: 8 dies

Categories: en equips de 2 persones i quatre categories: femenina, masculina, mixta i veterana
La Gore-Tex Transalpin-Run comença a la serra de Chiembau (Alemanya) amb una etapa d’escalfament que dóna pas a una segona jornada, la més dura de la ruta tant per la distància com pel desnivell que acumula. La resta d’etapes són una combinació de reptes més o menys intensos, que porten els participants per alguns dels paratges més impressionants d’Europa passant per 3 països per arribar finalment a Sexten, Itàlia.
La cursa comptarà un any més amb la participació de la selecció catalana que lluitarà dia a dia per assolir els objectius d’un trail que arriba al seu punt més alt en la sisena etapa, amb la pujada del Gänsebichjoch, a 2.791 m. A l’acabament de cada jornada els participants tindran sopar gratuït i la facilitat de pernoctar a preus molt econòmics, a fi de recuperar forces per afrontar el repte del dia següent. La cursa requereix una bona preparació i forma física per poder afrontar amb èxit les 8 jornades que conformen la cursa de muntanya i que podeu consultar al següent
tríptic. http://www.transalpine-run.com/pdf2/TR_Flyer_span_08.pdf

Font: http://www.feec.es/central.php

No hay comentarios: