lunes, 28 de julio de 2008

Nova federació internacional de curses de muntanya

El 20 de juliol, coincidint amb la celebració dels Skygames, va tenir lloc a Canazei (Trentino, Itàlia) l'assemblea constituent de la nova Federació Internacional de Curses de Muntanya (International Skyrunning Federation).

Una delegació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, encapçalada pel seu president Anton Fontdevila, va assistir a la reunió en la qual la FSA (Federation for Sport at Altitude), impulsora i promotora de les Skyrunner World Series, es va transformar en la nova federació internacional amb el suport de nou federacions, entre les quals hi havia la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME).

La delegació de la FEEC, per la seva banda, va sol·licitar que es respectessin els drets històrics com a membre de ple dret de la fins aleshores FSA i va mostrar, juntament amb els representants de la Federació Basca de Muntanya, la voluntat que els seus esportistes puguin seguir participant en competicions internacionals.

No serà fins a la constitució definitiva de la nova assemblea de la Federació Internacional de Curses de Muntanya i l'aprovació dels reglaments esportius que han de regir les competicions, en que es donarà sortida a la reivindicació presentada per la FEEC.

Aquesta sol·licitud va topar, però, amb l'oposició de la FEDME, que fins ara no participava en les tasques de l’antiga organització per promocionar aquest esport en les competicions organitzades per la FSA.

Font: http://www.feec.org/central.php

No hay comentarios: