lunes, 19 de mayo de 2008

Els corredors bascos dominen la cursa de Paüls del GP Buff Salomon

Aquest diumenge 18 de maig s'ha disputat a la població de Paüls (Tarragona) la segona prova de la Copa d'Espanya de Carreres per muntanya FEDME 2008 , Gran premio Buff Salomon, competició que transcorre pels impressionants paratges del Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beceit. Els corredors de la selecció Basca, Ohiana Azcorbebeitia en dones i Zuhaitz Ezpeleta han resultat els vencedors amb molt escàs marge de temps amb els seus immediats perseguidores, el que demostra la igualtat que hi ha hagut durant tota la carrera que ha comptat amb un altíssim nivell de participació, amb gairebé 380 participants.

L'esplendida i assolellada jornada ha permès la normal celebració de la competició a la qual no han faltat els líders de la Copa d'Espanya, així com els millors corredors i corredores del circuit nacional. L'organització de la competició ha estat a càrrec de la Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa, que de forma excel·lent ha conduït aquesta vuitena edició de la seva carrera en una autèntica festa per a aquesta població que s'ha bolcat amb la carrera.

Com estava previst els participants s'han trobat amb una carrera molt tècnica, per terreny calcari de relleu escarpat i abrupte, que a més de les dificultats tècniques evidents, ha tingut un afegit d'última hora, l'abunda't aigua caiguda en les últimes setmanes en la zona ha xopat el terreny i provocat la crescuda dels torrents i barrancs pels quals transcorria el recorregut. Per a garantir la seguretat dels corredors alguns dels trams més exposats estaven equipats amb cordes fixes per a assegurar la progressió.

En el pas pel cim del Piló del Montsagre, quilòmetre 10 de carrera, ja s'han començat a definir les posicions finals, en el pas per aquest control el grup de noies, encapçalat per Laia Andreu, Nuria Domínguez, i Ohiana Azkorbebeitia (les tres líders de la Copa fins al moment) han demostrat perquè gaudeixen d'aquesta posició en la taula, i ja marxaven juntes i destacades de la resta de les seves perseguidoras. Mentre que en categoria masculina la cosa estava més renyida, en aquest mateix punt el grup l'encapçalava Zuhaitz Ezpeleta, Mario Llorens i Just Sociats marxaven al capdavant, encara que seguits molt de prop per un grup de corredors entre els quals estaven Javier Triguero (líder de la general), Remigio Queral, Santiago García, Pere Aurell, etc..

Entre els homes la lluita ha estat més dura, amb sis o set corredors disputant-se el pódium final i intercanviant posicions, Zuhaitz i Mario van imprimir al final un dur ritme que no van poder seguir els seus companys de pelotón, entrant finalment primer en Fiqui Zuhaitz Ezpeleta, seguit a pocs segons per Mario Llorens, completant el podi Santiago García.

Classificació Paüls


Absoluta masculina

1- Zuhaitz Ezpeleta (Selecció Basca) 2:12:48

2- Mario Llorens (C.A. Cuenca Buff-Teva) 2:13:28

3- Santiago García (C.A. Cuenca Buff-Teva) 2:17:44

4- Just Sociats (Selecció catalana) 2:17:55

5- Pere Aurell (Selecció catalana) 2:17:58


Absoluta femenina

1- Ohiana Azkorbebeitia (Selecció Basca) 2:53:41

2- Laia Andreu (Selecció catalana) 2:53:51

3- Marta Domínguez (independent) 2:54:40

Veterano Masculino

1- Santiago Alvarruiz (Selecció valenciana) 2:29:39

2- Lorenzo Bermejo (Tierra Trágame) 2:43:113- Francisco Bernabeu (Selecció valenciana) 2:47:39

Veterano Femenino

1-Susanna Besalú (Grup Excta. Lletissonada) 2:59:58

2- Montserrat Bergadá (Selecció catalana) 3:00:36

3- Lucia Caballero (independent) 3:14:54

Font: http://www.ocisport.net/

No hay comentarios: