miércoles, 16 de abril de 2008

Presentada la Marató de Berga

La V Marató de Muntanya de Berga serà la primera prova de la Copa del Món 'Buff Skyrunner World Series'. La competició, que es disputarà el pròxim 11 de maig, també puntuarà per la Copa Catalana de curses d'alta muntanya. La carrera consta de 42 quilòmetres amb un desnivell total de 2960 metres tenint com a punt més alt de l'itinerari el cim de la Gallina Pelada, de 2327 metres. La cursa s'ha presentat aquest dilluns a Barcelona i ha comptat amb la presència de Jacint Llargué, president de l’Associació Esportiva ‘Mountain Runners’ del Berguedà; Ferran Garcia, director de la marató; Juli Gendrau, alcalde de Berga; Anton Fontdevila, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC); i Jordi Eduardo, coordinador territorial institucional de la Secretaria General de l’Esport.
L’organització de la prova ha informat que, fins el moment, s’han inscrit prop de dos-cents atletes, alguns dels quals són anglesos, veneçolans, francesos, italians o xinesos. El president de la FEEC, per la seva banda, ha confirmat la participació de la selecció catalana de curses de muntanya.
El calendari de les 'Buff Skyrunner World Series' consta d'un total de sis proves. A més de la Marató de Berga, hi figuren la Valmalenco - Valposchiavo Skyrace, que es disputarà a Itàlia el 8 de juny; la cursa de Vallnord, a Andorra, el 29 de juny; la Mount Kinabalu International Climbathon, a Malàisia, el 24 d'agost; la Ben Nevis Race, que es celebrarà el 6 de setembre a Escòcia; i el Sentiero delle Grigne, que es disputarà a la localitat italiana de Pasturo el pròxim 21 de setembre.
A banda de la V Marató de Muntanya de Berga, l’11 de maig tindrà lloc la VII Cursa d’Alta Muntanya del Berguedà, que tindrà un recorregut més assequible, 24,640 quilòmetres.

No hay comentarios: