martes, 1 de abril de 2008

Primer Test antes de Berga

Este Domingo, correré la Cursa del Pic del Vent; el primer test para saber como estoy.
Una carrera de media montaña con 2.200 m de desnivel acumulado y 25,1 km servirán para ver mis progresos desde que en Septiembre empezará a entrenar en el Grupo de entrenamiento de fondo que hay en Can Caralleu, dirigido por Ricard Vila. A lo largo de estos meses ya he notado algunas mejoras tanto de fuerza como en velocidad, conisguiendo ir a ritmos en series que antes ni los olia, y resisténcia aparte del plus que tiene el entrenamiento en grupo; motivación, competividad, si se sabe entrenar en grupo se puede mejorar eso si dejando a un lado los piques para las carreras.
Ahora todo el entrenamiento de estos meses toca plasmarlo en una carrera y ver si voy por el buen camino de cara a mis objetivos que me he propuesto para el 2008, estos son mejorar los resultados de la Copa Catalana del 2007.
El pasado sabado corrí el Cros de Can Caralleu me encontre muy bien de fuerza durante toda la carrera y consegui llegar dentro de los tiempos que me propuse; cosa que el año pasado no conseguía.
Tengo buenas sensaciones, para este año y creo que voy a disfrutar más en las carreras.

Solo queda un mes para poder entrenar; a partir del 11 Mayo, cuando empiece la Copa en Berga, solo tocará ver los resultados.

ya os contaré como me ha ido en la Carrera del Pic del Vent.

Cuita el Sol


7 de juny de 2008

ÀREU-VALL FERRERA (Pallars Sobirà)
VII Copa Catalana de Curses d'Alta Muntanya
II Circuit Trail de Quilòmetre Vertical 2008
Grans premis "Quim de l'Aubach" i "Isard de l'Alt Pirineu"

L'EMD d'Àreu, l'ajuntament d'Alins i el Centre Excursionista de Lleida ofereixen, una vegada més, una prova excursionista basada en el conte d'en Pep Coll "L'home que corria més que el sol". Mai se sap si les històries del premi Sant Jordi de les Lletres Catalanes 2007 són llegendes, o recullen la "veritat" dels padrins pallaresos o són fruit del trobador de Pessonada. I com que la descripció geogràfica no enganya, ens imaginem que aquell llegendari Malpui és avui Àreu. Es tracta de sortir de la plaça major d'Àreu just quan es pon el sol i arribar dalt del Monteixo abans de que t'atrapi l'ombra. I qui guanyi, ja ho sap, podrà escollir .....

Procurarem, que a més de ser una cursa esportiva, sigui una jornada festivo-cultural pirenaica, enmig d'un mercat de productes tradicionals pallaresos amenitzat per música tradicional del país dels Acordionistes de Sort. També hi haurà una exhibició de gossos i oques de pastor (si la grip aviària ho permet) i al Bar Pujades i el Bar del Càmping Pica d'Estats projecció continuada de les imatges dels anys anteriors.

Pels més joves hi ha la Cuita el Sol Jove, amb arribada al Jespedil amb 1000 mts de desnivell.
Programa
Dissabte 7 de juny

A partir de migdia fins a les 5 de la tarda, recepció, inscripcions i repartiment de dorsals i bossa de regals, al Camp de Futbol d'Àreu.
Hora sortida: dissabte 7 de juny, a la posta de sol a la plaça Major d'Àreu. Les noies i els juniors surten a l'arribar l'ombra al poble (aprox. a les 18h)
Tot dissabte i diumenge matí: Concert de música tradicional pels Acordionistes de Sort.
Tot dissabte i diumenge matí: al Bar Pujades i al Càmping Pica d'Estats, projecció continuada de les imatges, en DVD, dels anys anteriors.
Dissabte: Mercat tradicional de productes artesans pallaresos.
Dissabte a les 7 de la tarda: Exhibició de gossos de pastor a càrrec d'en Llorenç de cal Sardà d'Àreu.

Diumenge, 8 de juny

A quarts d'11 del matí: esmorzar-xocolatada al Camp de Futbol, i Repartiment de premis i Rifa de material esportiu.

MATERIAL OBLIGATORI: Frontal, impermeable, proteccions de goma a la punta dels bastons i dorsal.
Caldrà presentar la llicència en el moment de recollir el dorsal.
ITINERARI:
Pujada pel pont d'Àreu, pel dret amunt resseguint sempre, i estrictament, la carena.
La baixada, ja neutralitzada, pel mateix lloc.
La baixada estarà marcada amb tubs lluminosos.
Distància aproximada: 4700 metres amb un desnivell aproximat de: 1670 metres .
Horari previst arribada ombra:
Alçada 1500m 19h47min , Alçada 2000m 20h58min
El Jespedil (2.200m) ( Arribada dels joves )
Alçada 2500m 21h26min i al cim del Monteixo a 2905m 21h30min



La cursa Pic del Vent inaugura el Circuit de Curses de Muntanya


El proper diumenge 6 d’abril tindrà lloc la primera prova de la temporada 2008 de Curses de Muntanya organitzada a l’entorn natural del Massís del Farell pel Club Excta. Caldes de Montbui. La VIII cursa Pic del Vent tindrà un itinerari de 25’1 Km en un massís a una alçada màxima de 815 metres i la prova puntuarà 120 punts per la Copa. En acabar la cursa també es lliuraran els premis als guanyadors del Circuit de Curses de Muntanya de l’any passat.

Un paratge extraordinari amb una gran riquesa natural on els participants trobaran rieres, gorgs, fonts, ermites i ruïnes ibèriques durant els més de 2.000 metres de desnivell acumulat que tindrà el recorregut. La cursa es desenvoluparà sobre un terreny on sols es trepitjaran uns pocs centenars de metres d’asfalt. La presència de les pistes de muntanya serà d’uns 6 Kilòmetres i la resta del recorregut es farà per corriols i senders estrets.

Les inscripcions poden fer-se, fins el proper dijous 3 d’abril, des de Internet a la pàgina oficial de la FEEC, o directament a la botiga d’esports Oxigen, a l’Avinguda Pi i Maragall de Caldes de Montbui. Per validar la preinscripció cal fer l’ingrés de la quota corresponent, 13 € per federats i 18 e la resta, i enviar el justificant del pagament al fax: 93 865 04 23. El número màxim de participants es de 250, al arribar a aquest nombre també es tancaran les inscripcions per les tres categories: Júnior, Sènior i Veterà.

La sortida es donarà des del Parc de Can Rius, davant del camp de futbol municipal a les 9 hores per les dones i 15 minuts més tard per als homes. El temps màxim per realitzar tot el recorregut és de 4 hores i mitja, i de 2 hores i 30 minuts per arribar al cim de la cursa (Pic del Vent). Els corredors que no arribin als punts esmentats en el temps respectiu quedaran fora de la cursa. Durant el recorregut s’establiran diversos punts d’avituallament sòlid i líquid on els membres de l’organització faran el control de pas.

A l’arribada els participants podran servir-se un bon esmorzar amb pa amb tomàquet i embotit local. Els premis es concediran als 3 primers de la general masculina i femenina, un premi especial meta volant Pic del Vent i un record a tots els que arribin a la meta havent pasta tots els controls senyalitzats. A més, a l’acabar la cursa també es farà el lliurament dels premis del Circuit Català de Curses de Muntanya del 2007.

Font: http://www.feec.es/central.php

lunes, 31 de marzo de 2008

El Cros de Can Caralleu aplega 170 atletes participants


El dissabte 29 de març Can Caralleu va acollir la vuitena edició del Cros de Muntanya, en què hi van participar 170 atletes, xifra rècord en la història de la carrera.
La cursa es va fer com sempre per un circuit de muntanya tot i que enguany la distància es va incrementar a 9,5 quilòmetres. Tot i el temps tapat la sortida dels atletes es va fer a l'hora esperada i un cop més, el Cros va comptar amb una alta participació.
El guanyador de la cursa d'enguany va ser Andrés Acuña del Club Diadioria D. Catalán amb un temps de 37'09'' mentre que en dones va guanyar Bea Aguilar també del club Universitari amb una marca de 50'23.


http://www.claror.cat/Esport/Esdeveniments/cros/classificacions/resultats08.pdf

Font: http://www.claror.cat/cancaralleu.htm