sábado, 9 de mayo de 2009

La Cursa Mossos d’Esquadra-Sant Amand dóna el tret de sortida a la VIII Copa Catalana

El passat diumenge 3 de maig es va disputar a Ripoll la IX Cursa dels Mossos d’Esquadra-Sant Amand, prova que va estrenar la VIII Copa Catalana de Curses de Muntanya (Skyrunning) de la FEEC, organitzada pel Club Excursionista de Ripoll i per la Comissaria dels Mossos d’Esquadra del Ripoll.
La cursa va comptar amb la participació de 266 inscrits. Com és habitual es va donar la sortida del davant de la Comissaria dels Mossos de Ripoll. Els corredors van haver d’afrontar els 22,7 km de distància i els 2.740 m de desnivell acumulat en una cursa on la primera meitat del traçat era pràcticament tot en pujada. Els atletes només tenien un petit descans en els dos primers avituallaments.

La segona meitat de la cursa era gairebé tota en baixada. En definitiva, una prova dura i de certa dificultat tècnica, però alhora magnífica per la qualitat del trajecte i la bellesa dels paratges que recorre. A més, després de dos caps de setmana plujosos, els participants van poder gaudir d’un dia assolellat i clar que els va oferir, en el punt més alt de la cursa (el cim de Sant Amand, de 1.832 m), unes vistes fantàstiques de Ripoll, la vall de Campdevànol, el Pedraforca encara blanc i els Pirineus coberts de neu al fons.

Ja a l’arribada, que es fa molt encertadament davant del monestir de Ripoll, i després del dur esforç, la recompensa: el caliu dels espectadors, la curiositat dels vianants i la bona acollida dels organitzadors, amb un avituallament suficient per recuperar forces, la retrobada amb els companys o el intercanvi d’anècdotes i de sensacions. I les ganes de tornar la propera edició! Els guanyadors: Jordi Bes i Núria Picas respectivament.

Finalment, a les 13.10 h es va fer l’entrega de premis d’una magnífica cursa, que finalment van finalitzar 246 corredors. I la propera cita de la Copa Catalana, el diumenge 10 de maig a Berga, amb la disputa de la I Cursa d’Alta Muntanya de Berga, organitzada per l’Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà.

3. Sílvia Leal Auge (CE Solsonès): 2:42:01
Font: Crònica d’Elvira Carrasco (àrbitre de curses de muntanya)

domingo, 3 de mayo de 2009

ENTRENAMENT DE VOLUM A MONTSERRAT

Aquest matí he anat a Collbató, a fer un entrenament de volum per Montserrat; feia temps que no hi pujava i la veritat que m’ha anat molt bé en total 4h20’ i uns 1.600m de desnivell positius i 3.000m de desnivell acumulats aproximadament; recuperant les bones sensacions que tenia abans de la lesió.

El recorregut que he fet es circular ,amb sortida i arribada al poble de Collbató; seguint l’itinerari de la Cursa de l’Alba fins la capella de St.Jeroni; he fet les primeres dues hores.

Desde la Capella de Sant Jeroni he baixat per la Canal de Sant Jeroni(tram bastant tècnic de baixada) fins el refugi de Santa Cecília on he enllaçat amb el Gr4 pel camí de l’Arrel passant per, Pla de la Trinitat , refugi de Sant Benet, fins tornar de nou al Pla dels Ocells on he continuat baixant, per arribar al Funicular de St Joan.

En aquest punt es baixa per pista amb força pendent fins el pla de St Miquel on he agafat el camí vell de Collbató ( baixada que es fa també a la Cursa de l’Alba) fins arribar un altre cop al poble.