viernes, 1 de febrero de 2008

I Maratón de Montaña Vitoria-Gasteiz


I Maratón de Montaña Vitoria-Gasteiz (Campeonato de Euskadi) 6 de Abril.
Las inscripciones comenzarán aproximadamente el 15 de Febrero.
Organiza- Club Montaña Gazteiz y ASCENTIUM.
La salida tendrá lugar en el paseo de Cervantes ,junto al Campo de futbol de Mendizorrotza, el recorrido discurre principalmente por buenos caminos entre preciosos bosques de hayas y robles.
Los montes por los que discurrirá la prueba son , Ezkibel, Busto, Zaldiaran y Arrieta.
El circuito esta diseñado por el Corricolari Eloy Corres y tiene un desnivel positivo de 1.876m.
Para más información llamar al Tfno 945 21 42 78. Preguntar por Ibón o Eduardo.

miércoles, 30 de enero de 2008

I CURSA DE LES FONTS



Informació tècnica

Distància total: aprox. 25.000 m.
Desnivell acumulat positiu: aprox. 1.200 m.
Alçada màxima: 879 m. (cim de la Coscollosa)
Alçada mínima: 12 m. (Plaça major de Xerta)


Descripcció recorregut

Sortirem de la Plaça Major i ens dirigirem cap al camí dels Arquets, deixarem el camí a l'esquerra i pujarem per un corriol fins trobar el camí de Coves d'en Castells que seguirem durant uns 100 m. Després pujarem per les Coves d'en Castells i tornarem a baixar cap Roca Roja passant pel Pinar Negre i fins la font de Nadal. Continuarem cap a la font de Perera i llavors pujarem als Plans de Rambla, passarem per la Vall d'infern i farem cap a les Ombries de Paüls. Passarem pel cim de la Coscollosa i baixarem a la Moleta, crestejarem i gaudirem de la vista de la vall de l'Ebre abans de baixar al refugi del CCEX a la font Nova. D'allí anirem al camí dels Bous que baixarem fins al Canal Xerta-Càlig. Seguirem el canal fins al final i continuarem per uns camins i corriol que ens portaran fins al camí de la Baldanera i després al principi del camí de la Punta Alta. Llavors seguirem per la Via Verda fins l'antiga Estació de FFCC i pels carrers del poble per tornar a la Plaça Major on hi haurà el final de la cursa.

Durant el recorregut hi haurà 6 avituallaments (liquids i sòlids). El primer serà al camí de Coves d'en Castells, el segon a la font de Perera, el tercer al final del Barranc de la Vall d'infern, el quart a la Moleta, el cinquè al camí vell de la Bassa d'Ossera i l'últim al camí de la Baldanera.

A l’arribada hi haurà menjar (salsitxes i baldanes) i begudes per als corredorsEs faran controls de pas en llocs estratègics del recorregut.Tot el recorregut estarà senyalitzat amb cinta plàstica (roig i blanc) i cartells indicadors.Els corredors en finalitzar la cursa disposaran de dutxes al casal municipal.

Mapa del recorregut


Perfil

Web de la Cursa: http://www.cursadelesfonts.com/la-cursa.php

martes, 29 de enero de 2008

Vuitè Cros de Muntanya de Can Caralleu dissabte 29 de març



El dissabte 29 de març Can Caralleu acollirà la vuitena edició del Cros de Muntanya, una prova especialment indicada per als amants de les curses de muntanya.

El cros es farà a un circuit de muntanya que transcorre per l’entorn natural de Can Caralleu. La sortida és a la instal·lació i el circuit passa pel parc de l’Oreneta i Can Sentmenat, la carretera de les Aigües i el Turó d’en Cors. Enguany el recorregut total és de 9'5 quilòmetres, i s’hi poden trobar diversos obstacles naturals.

El Cros de Muntanya està indicat per a tots aquells a qui agrada córrer, i no cal practicar esport de competició ni estar federat. Els participants es dividiran en quatre categories: juvenil (nascuts entre 1989 i 1991), sènior (entre 1968 i 1988), veterans A (entre 1952 i 1967) i veterans B (abans de 1951). Es lliuraran 3 premis per cada categoria d’edat i sexe, i també se sortejaran obsequis entre els participants. Les inscripcions es podran fer fins el 27 d’de març a les 18 hores o fins a completar el límit de 200 participants.

Enllaços d'interès:
Inscripccions:

domingo, 27 de enero de 2008

Entrenamiento Coma de Vaca

Este domingo he vuelto a entrenar por montaña, está vez por el camino que sale del Pont de Daio (Queralbs) a Coma de Vaca.

A las 9:00h estaba ya preparado para empezar el entrenamiento en el Pont de Daio, al lado de la Central, eso si primero unos cuantos estiramientos para calentar ya que a esa hora marcaba -3º el termómetro.

El camino que va al refugio de Coma de Vaca es evidente y esta muy marcado, el primer tramo se pasa por un bosque en una suave subida con algún plano donde se puede correr bien tanto de subida como de bajada, después de pasar un puente, se sigue subiendo en zigzag por bosque en una subida algo más pronunciada que las anteriores, en este punto me he encontrado las primeras placas de hielo por el camino, que me han hecho tirar recto campo a través hasta volver a encontrar el camino más arriba, después se continua ya dejado atrás el bosque por camino hasta Coma de Vaca.

Hoy no he podido llegar hasta el refugio porque en este último tramo y durante la mayor parte del recorrido me he encontrado con mucho hielo, justo por el medio del camino que hacía complicado pasar y más aún si vas corriendo, esto ha hecho que volviera para atrás antes de tener una caída tonta o algún resbalon innecesario.
La bajada algo más complicada de lo habitual a tener que ir esquivando las placas de hielo y bajar campo a través entre piedras y ramas por todos lados, la última parte del recorrido ya de vuelta más tranquila.

En total 1h54' demasiado tiempo para los kilómetros que eran, pero teniendo en cuenta como estaba el camino lo doy por bueno, habrá que esperar algunos meses para hacer algún entrenamiento más por la zona, ideas no me faltan.

Datos entrenamiento:

Distancia: 7,5km
Duración: 1h54 min.
Desnivel positivo: 660m
Desnivel negativo: 660m
Desnivel acumulado: 1.300m
Altura mínima: 1.169
Altura máxima: 1.805m
Altura media: 1.520m
Pulsaciones medias: 138
Pulsaciones máximas: 162