sábado, 4 de abril de 2009

Entrenament de resistència en alçada al Coll de Pal el dissabte 25 d'abril

El dissabte 25 d'abril Can Caralleu organitza un entrenament de resistència en alçada al Coll de Pal. La sortida durarà tot el dia i va adreçada a aquelles persones que volen millorar la seva preparació física en un àmbit de muntanya.

L'entrenament tindrà el següent horari:- Entrenament de sèries i pujades a Coll de Pal de 10 a 12 hores.- Parada per descansar i dinar pícnic de 12 a 13.30 hores.- Entrenament de caco per grups i nivells a Tossa d'Alp-Puigllançada de 13.30 a 16 hores.


Cal inscripció prèvia Per participar-hi només cal ser major de 18 anys i tramitar la inscripció a les oficines de recepció de Can Caralleu. El preu és de 5 euros (cal presentar assegurança de FEEC o CEC).

Cal dur:
Sabatilles d'esport, xandall complet, jaqueta de niló, roba d'abric, gorra, ulleres de sol, barretes energetiques, pulsòmetre i cronometre (opcional), material d'higiene personal, dinar picnic i ronyonera amb bidó d'aigua.

Entrenador: Roicard Vila

Font: http://www.claror.cat/cancaralleu.htm

viernes, 3 de abril de 2009

El GP Buff-Salomon de Curses de Muntanya FEDME es presenta a València

Ahir dimecres 1 d’abril el Vicerectorat d’Esports de la Universitat Politècnica de València va acollir la presentació oficial del calendari 2009 del Gran Premi Buff-Salomon, Copa i Campionats d’Espanya de Curses de Muntanya de la FEDME, que aquest any arriba a la seva novena edició.
A la presentació hi van assistir nombrosos corredors i organitzadors de les diferents curses que conformen la Copa y Campionats, 6 en total: 4 de Copa d’Espanya, 1 de Campionat d’Espanya Individual y 1 de Campionat d’Espanya de Clubs.


L’acte fou presidit per Francisco Durà, president de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana. Joan Garrigós, president de la FEDME, destacà en la seva intervenció el creixement de la afició per les curses de muntanya i a la seva projecció internacional com una modalitat de futur.

Per la seva part, Jordi Marimon, responsable de l’àrea de curses de muntanya de la FEDME va voler fer èmfasi en la merescuda celebració de la presentació a València, que aquest any acollirà els dos Campionats (Individual i per Clubs). Marimon també destacà l’altíssim nivell del circuit espanyol, amb reconeguts corredors de talla mundial com ara els catalans Kílian Jornet o Agustí Roc, i comentà l’augment dels premis en metàl·lic (15.000 €), dotació que va en consonància amb la progressiva professionalització del sector, tant per part dels corredors com dels organitzadors.

Tant Marimon como Garrigós van voler agrair a Buff, Salomon y les altres marques col·laboradores de la competició (PowerBar, Gore-Tex, Injinji), la seva implicació en aquesta competició.

Com a novetat en el calendari 2009 es va destacar la creació del Campionat de Clubs, una reivindicació històrica que aquest any es converteix en realitat.

Entre les proves de la Copa, cal destacar la X Cursa del Taga 2040, organitzada per la Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses, la única que se celebrarà en territori català, i que forma part també del calendari de curses de la VIII Copa Catalana (Skyrunning) de la FEEC.

També cal destacar que membres de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya participaran tant en la Copa com en el Campionat d’Espanya. Recordem que en l’edició de 2008, Just Sociats (AAEET de Valls) i Laia Andreu (UE Vic) van aconseguir el subcampionat en la general de la Copa, mentre que Mònica Ardid (UE Terrassa SE) es va emportar la victòria en el Campionat d’Espanya individual.

Font: http://www.feec.org/central.php

La Cursa de Muntanya de les Fonts s’estrena al calendari de curses de muntanya de la FEEC

El proper diumenge 26 d’abril es disputarà la II Cursa de Muntanya de les Fonts, organitzada pel Centre Excursionista de Xerta. Enguany, la cursa està inclosa dins el calendari de curses de muntanya Open de la FEEC.

Amb una distància de 26 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.650 m, la sortida i arribada de la cursa serà al municipi de Xerta (Baix Ebre). Una cursa on predominen els trams per sender (fins a 21 km) i on no faltaran els avituallaments pels corredors (11, dels quals 7 seran sòlids). Una cursa on els corredors podran gaudir d’un paisatge únic a Catalunya, la vall de l’Ebre vista des del cim de la Coscollosa.

La sortida de la cursa serà a les 9 h a la plaça Major de Xerta. Abans, entre les 7.45 h i les 8.45 h. El preu de la inscripció és de 15 € pels federats i de 20 € pels atletes sense llicència federativa. A partir del 20 d’abril hi haurà un increment de 5 € pels participants a la cursa. Els corredors, en finalitzar la cursa, disposaran de dutxes al casal municipal. Per a formalitzar les inscripcions i consultar tota la informació podeu consultar el

web de l'entitat.

A l’arribada hi haurà menjar (salsitxes i baldanes) i begudes per als corredors.

martes, 31 de marzo de 2009

MARATHON DES SABLES

Para aquellos que os guste el ultrafondo o tenéis curiosidad de lo que es correr una carrera por etapas en el desierto en la página del equipo GrupoAde aventura podéis ir siguiendo la competición día a día con crónicas; clasificaciones y vídeos.

En el equipo de GrupoAdeaventura corre Josep Rovira un compañero de entrenos que también entrena Con Ricard Vila entrenador de montaña fondo y ultrafondo , este año es su segunda edición que corre la marathon de Sables, si queréis le podéis enviar un mensaje de animo a través de la pagina, seguro que después de las palizas que se dan durante todo el día se agradecen.