viernes, 10 de octubre de 2008

2009 sense marató de Berga però amb nova Cursa de Muntanya


Des de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà s'informa que l'any 2009 no se celebrarà la popular Marató de Muntanya de Berga a causa de problemes pressupostaris i organitzatius. Es crea però la 1a Cursa d'Alta Muntanya de Berga amb un itinerari nou, que tot i mantenir alguns trams del recorregut anterior, inclou interessants novetats. Promet una cursa exigent i espectacular.

El motiu principal de la no celebració d'aquesta cursa tant consolidada dins del calendari català i internacional és la dificultat pressupostària que suposa l'organització d'un event d'aquestes característiques. També cal tenir en compte que una cursa de muntanya de distància marató, amb 24 controls distribuïts pel territori suposa una complexitat organitzativa i logística molt important, i que requereix de la col·laboració de moltíssimes persones. La dificultat per aconseguit patrocinadors i un cert cansament de l'organització, lògic després de tantes edicions, provoca que l'any vinent no se celebri aquesta prova.

En les 5 edicions celebrades la prova sempre ha estat un èxit, i gràcies a l'esforç dels organitzadors i l'empenta que hi han donat sempre els corredors i corredores, la prova va arribar a formar part de la Copa del Món de Curses de Muntanya (Skyrunning). La cursa també ha esdevingut un dels clàssics del calendari, i una cursa gairebé mítica per la seva duresa (gairebé 3.000 metres de desnivell positiu). El calendari del 2009 tindrà una baixa important, i molts trobarem a faltar una cursa de referència com aquesta. Tot i això, l'organització no renuncia a tornar-la a celebrar el anys propers.

Tot i aquesta pèrdua, també hi ha una notícia positiva. S'anuncia l'organització d'una nova cursa, la 1a Cursa de Muntanya de Berga, amb un recorregut que tot i que manté una part del recorregut de la Marató, inclou novetats importants.

La 1a Cursa d'Alta Muntanya de Berga es celebrarà el 24 de maig de 2009 (data per confirmar). Encara no està determinat el quilometratge exacte, però sembla que serà entre 24 i 26 km. El desnivell serà considerable, superior al de la Cursa d'Alta Muntanya del Berguedà que es venia celebrant (conegut per molts com la mitja).

El recorregut previst és Berga - Figuerassa - Baga de les Nou Comes - Cal Coix (Poble de Peguera) - Rasos de Dalt (per la baga de Peguera) - Rasos de Baix - Cim d'Estela - Les Planes (evitant la pista) - Cal Déu - Càmping Font Freda - El Portet - Queralt - Berga.

Novetats interessants del recorregut:

Baga de les Nou Comes: corriol per una fresca fageda, en baixada, des de l'Estany fins a prop de Peguera.

Cim d'Estela: sembla que aquest any es pujarà aquest petit cim, que fins ara es vorejava. En l'últim tram hi ha una cadena per superar un pas força vertical.

Les Planes: no es baixarà per la pista del coll d'Estela, sinó que es baixarà directament per un camí que fa drecera. Molts corredors i corredores havien comentat que no els agradava aquell llarg tram de pista.

El Portet: s'arribarà a Queralt no pel tradicional Camí de l'Aigua sinó per un camí més llarg i amb més desnivell que passa per la zona del Portet, i que ofereix unes increïbles vistes del Baix Berguedà abans d'arribar a Queralt.

Com a trams que es mantenen de la Marató citar la pujada inicial a la Figuerassa i la dura pujada als Rasos de Dalt des de Peguera.

Estem segurs que aquesta nova cursa serà tot un èxit, i que els corredors i corredores agrairan l'esforç de mantenir una cursa de primeríssim nivell i alhora introduir novetats en el recorregut.

Agustí Roc i Mònica Ardid s'imposen a ritme de rècord a Collserola


La torre de Collserola va acollir el passat dimarts 7 d'octubre la súper final del circuit de les Gore-Tex Series-Vertical Running en la que van resultar guanyadors Agustí Roc de l'Associació Esportiva de Mountain Runners del Berguedà (3 min 3,025s), que s’emportà la victòria establint una nova plusmarca, i Mònica Ardid (Centre Excursionista d'Abrera) que a més de la victòria, ha signat un debut de somni sent la primera dona que baixa dels quatre minuts (3 min 59,569s).

“És una prova agònica” han afirmat els dos vencedors a la torre de Collserola. Per tercer any consecutiu, la prova tancava el circuit de carreres de muntanya amb un total de 712 graons (equivalents a 40 pisos).

Un total de 60 atletes, classificats després de les proves celebrades a Grandvalira i Cerler, s’han enfrontat als 115 m de desnivell fins al mirador ubicat a 560 m sobre el nivell del mar.

Tot i que els primers llocs estaven renyits, aquest any no hi ha hagut sorpresa i el podi l’han encapçalat dos dels grans favorits. Roc, segon en les seves dues anteriors participacions a la Torre de Collserola, ja s'havia adjudicat aquest any el Kilòmetre Vertical de Grandvalira.

I Ardid, debutant a la prova, va signar dues victòries en les dues proves celebrades a Cerler. “La veritat és que encara no m'ho crec. Era la meva primera vegada i no sabia que em trobaria. No m'esperava guanyar ni fer el rècord”, comentava la guanyadora que ha preparat la cita a Montserrat.

Más vale tarde que nunca


Después de mucho tiempo; por fin hoy me he comprado una mueva MTB; el modelo es una Trek 8000 del 2008 y como está des catalogada porque ya están los modelos del 2009 a la venta, pues me ha salido muy bien de precio.

En principio la quiero como complemento a lo que hago; que es correr, la utilizare para el descanso activo; pretemporadas; en verano y alguna que otra salida; más adelante quizás me anime y haga alguna pedalada o alguna duatlón de montaña.


Características técnicas:

JUEGO DEL CUADRO
Cuadro: Alpha Red Aluminum
Suspensión delantera: RockShox Reba SL

RUEDAS
Ruedas: Bontrager Race
Cubiertas: Bontrager Jones XR, 26x2.2/2.25"; 60 tpi

TRANSMISION
Manetas de cambio: Shinamo Deore LX, 9 Speed
Desviador: Shinamo Deore LX
Cambio: Shinamo Deore XT "Shadow"
Bielas: Shinamo Deore XT 44/32/22
Pedales: Shinamo PD M520

COMPONENTES
Sillín: Bontrager Race
Tija de sillín: Bontrager Race Lite
Manillar: Bontrager Race, 31,8mm
Potencia: Bontrager Race, 31,8mm
Dirección: Aheadset Slimstak
Juego de frenos: Avid Juicy 5, hydraulic dis; 185mm delante, 160mm detrás.