viernes, 25 de abril de 2008

Gran Premio BUFF SALOMON

XXI Cursa de l'Alba


El diumenge 11 de maig de 2008, a les 8:30, tindrà lloc a Collbató, població
situada al peu de la muntanya de Montserrat i a 30 minuts de Barcelona gràcies a una extensa xarxa de carreteres, la XXI edició de la Cursa de l'Alba.
El recorregut és el mateix que la darrera edició: sortida de la Piscina Municipal de Collbató (345m), carretera de Monistrol, carretera de les Coves, Coves del Salnitre, camí de la Santa Cova, desviament i pujada al Pla de Sant Miquel, baixada al Monestir, escales del Pas dels Francesos, Pla dels Ocells, Ermita de Sant Jeroni i Cim (1236m), Serrat de les Paparres, Estació Superior del Funicular de Sant Joan, Pla de Sant Miquel, camí de les Bateries, la Taca Blanca, el Casalot i arribada a la Piscina Municipal de Collbató.

Tot això en un recorregut de 24,3 Km i poc més de 1000 metres de desnivell, més de 2000 m. de desnivell acumulat.

Serveis

Hi haurà seveis de:

- Vestidor i Dutxes,
- Guardabosses,
- Massatges al finalitzar la cursa.

Obsequis

Tots els participants que acabin la cursa en menys de 4:30 hores tindran:

- Prenda esportiva,
- Altres obsequis,
- Botifarrada,
- Entrada gratuïta a les Coves del Salnitre.

Inscripcions

Els drets de inscripció són 12 Euros
La inscripció es tancarà el dijous 8 de Maig o quan s'arribi al límit de 400 inscrits.
La inscripció fora de termini serà de 18 Euros.
L'organització es reserva el dret d'admetre inscripcions el dia de la cursa.
Les inscripcions poden fer-se personalment, per internet o per fax.

Web Cursa: http://www.cursalba.org/Inscripcions.html

El Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya es posa a punt


Els dies 19 i 20 d'abril es va realitzar l'última trobada del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC) abans de l'inici de les competicions importants de la temporada 2008.

El lloc de trobada va ser Maçaners (Berguedà) amb el Pedraforca i el Cadí ben nevats com a decorat de fons. Al matí es va començar per fer el primer dels 3 entrenaments: Uns 9 km de cursa contínua per pistes forestals fins a Saldes, on es va treballar la tècnica de cursa i quatre exercicis en escales. En acabar el grup es va dirigir cap al refugi Lluís Estasen on en Punki ja tenia el dinar preparat. A la tarda va fer-se el segon entrenament: uns 30 min d'escalfaments amb força neu cap al Collell, estiraments, un interval de 30 s (10x30 s recuperant 30 s suaus). I de nou cap al refugi altra vegada a estirar una estona, ja que la neu va acabar d'endurir un entrenament que ja era prou dur per si mateix. El dia va acabar amb un test psicològic de motivació i un parell de jocs per riure una mica després de tant córrer.


Diumenge al matí, va fer-se l'entrenament més llarg amb 1h 45 min de muntanya. Sortint del refugi, es va baixar cap al mirador i cap a l'àrea recreativa de la Serra per l'antic camí. Després d’enfilar-se de dret cap a la tartera es va seguir el camí dels 360º fins al cel obert, on es va continuar pel camí que puja cap a prat de Reo amb una vista impressionant de la cara sud del Pedra nevada. I després tornada al refugi. En els trams més alts es va trobar força neu però la resta va estar ple de fang, sobretot per la pluja que acompanyà durant gairebé tot el recorregut. La darrera parada al refugi per recuperar forces amb una bona amanida i un plat d'arròs, i donar per acabada la concentració. Tots van marxar amb la sensació d'haver passat un bon cap de setmana, corrent, xerrant, coneixent-se una mica més, rient moltíssim i aprenent amb els consells dels tècnics, en Kiku Soler i en César Thovar.


El proper repte dels membres del CTCMC serà la Cursa dels Mossos d'Esquadra-Sant Amand de Ripoll el proper 4 de maig. Després vindran la V Cuita el Sol (7 de juny), la III Cursa de Saldes-Pedraforca (15 de juny) i la IV Andorra Skyrace (29 de juny), on ens tornarem a trobar plegats durant tot el cap de setmana.


Font: http://www.feec.es/central.php