martes, 29 de julio de 2008

Kilian Jornet y Stefanie Jiménez, líderes de las World Series tras la prueba de Giir di Mon


Tras su exhibición en los Sky Games y su proclamación como campeón de Europa, Kilian Jornet sigue deslumbrando en tierras trasalpinas, y este fin de semana ganaba la dura prueba de Giir di Mon. En ella participaron 365 atletas, encabezados por Kilian, que tardó 3 horas 10 minutos y 18 segundos en terminarla, tiempo que la organización ha definido como “estratosférico”, y nuevo record de la prueba.

Esta carrera ha servido también como constatación de que existe un revelo generacional plenamente consolidados. Kilian ha quedado por delante de su ídolo, el mejicano Ricardo Mejía.

Os recomendamos que echéis un vistazo a los enlaces a noticias relacionadas de www.barrabes.com que hay al final del último párrafo. Veréis el siguiente y curioso titular: “Kilian Jornet, campeón del mundo cadete”. Hace tan sólo 4 años de esto, y a fecha de uno es el número uno del mundo senior a una edad en la que la mayoría aún compite en juveniles.

Así lo cuenta Kilian: “he seguido a Ricardo durante aproximadamente la mitad de la carrera. En la subida que llevaba a Larecc él iba fortísimo y he pensado que me descolgaba. Después, le he atacado y descolgado. Al final, cuando me han dicho que estaba en zona de record, he dado todo. Soy muy feliz: he ganado en Giir Di Mont.”

Por su parte, la andorrana Stefanie Jiménez ganó la prueba femenina con un tiempo de 4 horas 4 minutos y 5 segundos, y también pasa a liderar la copa del mundo Buff Skyrunning.

Ésta ha sido la primera carrera que ha tenido lugar desde la constitución la semana pasada de la Internacional Skyrunning Federation, que pretende promocionar y elevar a altas cotas la difusión de este deporte de montaña. En esta federación internacional la FEDME entra como miembro fundador.

I CADÍ VERTICAL

La Salle -Universitat Ramon Llull- té el plaer de presentar la primera edició de la Cadí Vertical, una cursa de muntanya de 1.000 metres de desnivell, en un recorregut total de 6km i que tindrà lloc el dia 28 de setembre del 2008 al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

La participació en aquest tipus de proves va cada vegada més en augment, degut probablement al creixement constant de gent que practica esport i que vol gaudir de la natura. Per aquesta primera edició hem volgut portar a un referent en aquest tipus de curses, com és en Kilian Jornet, Campió del Món de curses de resistència i recordman mundial del Kilòmetre Vertical.

A més a més, hem creat un nou concepte de prova, on durant l’estona que el corredor participa o competeix, pot deixar als seus fills en un entorn controlat, gaudint de tallers educatius, esportius i jocs, coneixent la natura i passant una estona divertida; es tracta del servei Natura Parc, un espai per nens i nenes de 3 a 12 anys gestionat per monitors titulats.

FITXA TÈCNICA.
Data: 28 de Setembre de 2008
Hora de Sortida: 10 a.m. Femenina i 10:10 a.m. Masculina
Sortida: Cal Cerdanyola (Escola Natura)Arribada: Coll de Moixeró
Distància: 6.020 metres
Desnivell: 1.007 metres
Avituallaments: A la sortida i arribada (sòlid i líquid) 1 punt en el recorregut
Cronometratge: ChampionChip




SERVEIS
- Natura Parc: activitats paral.leles per nens i nenes de 3 a 12 anys
- Parking per vehicles
- Guardarroba
- Dutxes
- Servei de massatge
DADES DE CONTACTE
Tlf:932902478

lunes, 28 de julio de 2008

Nova federació internacional de curses de muntanya

El 20 de juliol, coincidint amb la celebració dels Skygames, va tenir lloc a Canazei (Trentino, Itàlia) l'assemblea constituent de la nova Federació Internacional de Curses de Muntanya (International Skyrunning Federation).

Una delegació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, encapçalada pel seu president Anton Fontdevila, va assistir a la reunió en la qual la FSA (Federation for Sport at Altitude), impulsora i promotora de les Skyrunner World Series, es va transformar en la nova federació internacional amb el suport de nou federacions, entre les quals hi havia la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME).

La delegació de la FEEC, per la seva banda, va sol·licitar que es respectessin els drets històrics com a membre de ple dret de la fins aleshores FSA i va mostrar, juntament amb els representants de la Federació Basca de Muntanya, la voluntat que els seus esportistes puguin seguir participant en competicions internacionals.

No serà fins a la constitució definitiva de la nova assemblea de la Federació Internacional de Curses de Muntanya i l'aprovació dels reglaments esportius que han de regir les competicions, en que es donarà sortida a la reivindicació presentada per la FEEC.

Aquesta sol·licitud va topar, però, amb l'oposició de la FEDME, que fins ara no participava en les tasques de l’antiga organització per promocionar aquest esport en les competicions organitzades per la FSA.

Font: http://www.feec.org/central.php

La cursa de muntanya de l'Olla de Núria ja està en marxa

El diumenge 14 de setembre se celebrarà la II Clàssica Olla de Núria, organitzada per la Unió Excursionista Vic i que enguany és puntuable per la VII Copa Catalana de l'especialitat.

Amb sortida i arribada al santuari de Núria, la cursa te un recorregut de 21 km i un desnivell positiu acumulat de quasi 2.000 metres. Paral·lelament es realitzarà un circuit popular que en aquesta ocasió hem modificat per fer més atractiva la participació de tots aquells que no vulguin fer el recorregut llarg.

L’èxit aconseguit l’any passat a la primera edició d'aquesta cursa, tant a nivell organitzatiu com de participació, ha fet possible que enguany la cursa formi part del calendari de la VII Copa Catalana de Curses de Muntanya. En aquesta segona edició de la Clàssica Olla de Núria volem que la participació sigui superior a la de l’any passat i esperem que enguany puguem superar el llistó.

Per aquest motiu tant des de Vall de Núria com des de la Unió Excursionista Vic, l'organització de la cursa està treballant per que quedi en el record dels participants tant el recorregut, com els regals, els premis, les fotografies, l’avituallament i l’organització en general. I enguany editarem un DVD de la cursa pels participants. Qui vulgui obtenir-lo haurà de adreçar un e-mail a:
valldenuria@valldenuria.cat.

Per a més informació podeu consultar el
díptic de la cursa o bé el web de la Unió Excursionista Vic.

Font: http://www.feec.org/central.php