jueves, 16 de abril de 2009

1ª CRONOESCALADA a les ROIES DE CARDET (2444M)


PRESENTACIÓ

A la Vall de Boí, damunt de les poblacions de Barruera i Cardet s’aixeca la majestuosa muntanya de les Roies de Cardet, on desde fa molt de temps els pastors hi porten els seus ramats.

“Cara Amón” és una cronoescalada o sigui que només es cronometrarà el temps que es tarda en pujar, així els participants podràn gaudir de les vistes que ofereix el cim i d’una bonica baixada.

Hi esperem tant als corredors habituals d’aquests tipus de curses com als que simplement volen gaudir d’una bonica excursió. La cursa sortirà de Barruera (1080m) i ja s’enfilarà fins la carena que ens durà fins al cim de les Roies de Cardet (2444m). Tot baixant veurem la bonica ermita de St Salvador. La baixada ens tornarà a donar dins del poble de Barruera.

Després d’una dutxa i del sopar, a l’Espai musical l’Era es farà l’entrega de trofeos, un sorteig de material i qui vulgui hi podrà continuar la festa fins que li quedin forces!

L’endemà ens veiem a la xocolatada popular!

Els participants tenen l’entrada gratuïta a les esglèsies “Patrimoni de la Humanitat” de la Vall de Boí el diumenge 17 de maig. Recolliràn l’entrada al Centre del Romànic a Erill la Vall.Per a més informació de la Vall de Boí (romànic, Parc Nacional, termalisme, senderisme...o cóm arribar a la Vall de Boí):

www.vallboi.com

PROGRAMA

Dissabte 16 de maig:

- 12h a 16h: Entrega dorsals i inscripcions- 16:00h: Brífing a la zona de sortida- 16:15h: Control del material obligatori- 16:30h: Inici cursa- 19:00h: Tall horari a l’avituallament 2- 20:30h a 23h: Sopar (Fonda Farré d’Avall)- 22:00h: Entrega premis i sorteig a l’EraArribats a Barruera, els participants retornaran el dorsal a la zona de sortida

Diumenge 17 de maig:

- 10h a 11:00h: Xocolatada popular a l'Era.
Els sopars es serviran a la Fonda Farré d’Avall de Barruera, on serà obligatori presentar el tiquet de sopar. Qui no faci la cursa i vulgui sopar, podrà comprar el tiquet al preu de 10 euros a la zona d’inscripcions.

RECORREGUT

INSCRIPCIÓ: http://www.caraamon.cat/inscripcio.htm
CONTACTE: http://www.caraamon.cat/contacte.htm

Font: http://www.caraamon.cat/

miércoles, 15 de abril de 2009

La VIII Copa Catalana de Curses de Muntanya ja escalfa motors


El proper diumenge 3 de maig s’inaugurarà la VIII Copa Catalana Curses de Muntanya (Skyrunning) de la FEEC amb la disputa de la 9a Cursa de Muntanya Mossos d’Esquadra Sant Amand, organitzada pel Club Excursionista de Ripoll i la comissaria del cos de Mossos d’Esquadra del Ripollès.

La muntanya de Sant Amand torna a ser el centre d’una cursa que tindrà 22,7 quilòmetres de distància i 2.720 m de desnivell acumulat. Els corredors, si el cansament i les ganes de córrer els ho permetem podran gaudir de la magnífica panoràmica del Ripollès des del cim de Sant Amand (1.832 m), així com de la natura que trobaran pels indrets per on passa la cursa.
Com a novetat d'enguany, els organitzadors han instaurat un premi als primers corredor i corredora en passar per cim de Sant Amand, i un altre pel corredor que millori el rècord de temps de pas pel mateix punt.

Com en les anteriors edicions es sortirà de Ripoll, de davant la comissaria de Mossos d’Esquadra, a les 8.45 h en categoria femenina i a les 9 h en categoria masculina. Es pujarà en un ascens continuat fins al cim de Sant Amand, de 1.832 metres d’alçada. El punt d’arribada serà al cor de la capital del Ripollès, a la plaça del Monestir de Ripoll.

Les inscripcions es tancaran el proper 29 d’abril i en el cas d’arribar als 300 inscrits. El preu serà de 15 € pels federats i de 20 € pels no federats. L’organització es reserva el dret d’acceptar inscripcions el dia de la cursa al preu de 20 euros (federats) i 25 euros (no federats).
Paral·lelament se celebrarà una cursa per a nens i nenes en edat escolar, que transcorrerà pels carrers de la vila, amb sortida a les 9.30 h a la mateixa comissaria i de 1.300 m de recorregut.

Per a obtenir més informació de les possibilitats d’inscripció, els horaris o el recorregut de la cursa podeu consultar el web del Club Excursionista de Ripoll.

Font: Club Excursionista de Ripoll