jueves, 28 de mayo de 2009

ENTRENAMENT GUIAT i CONFERÈNCIA SOBRE LA MATAGALLS - MONTSERRAT

Dissabte 20 de juny del 2009 , Entrenador: Ricard Vila

Conferència: Txesc Terés i Ricard Vila Corredors
guia: Txesc Terés, Jaume Puig, Josep Rovira, Bernat Gil Logística
- avituallament: Ester Nacenta, Jordi Núñez, Ricard Vila
Dirigit a corredors - runners - practicants de marxes de resistència i ultrafons amb una condició física de base i diferents objectius a la Matagalls, des de 10h fins a 24h, que vulguin fer un entrenament en grup i guiats, amb avituallaments. Rebreu consells durant l’entrenament + una conferència + avituallament + fotocòpies i propostes de packs d’entrenament.

10h a 14h. CACO (caminar - córrer). Amb grups de diferent nivell conduits per un corredor - guia. St.Llorenç - Matadepera (trasllat amb cotxe a l’inici). 15h-16h. Dinar. Sorteig de material.
17’30h a 19h. Xerrada tècnica sobre Material - Logística - Ritme de la cursa
- Entrenament - entrega de documentació. Txesc Terés i Ricard Vila.
20h-24h. 2º CACO amb frontal igual que al matí, guiats i grups de nivell. Matadepera - Vacarisses - Monistrol (tornar a l’inici amb cotxes). El lloc de trobada dels CACOS - Dinar s’avisarà als esportistes inscrits. Podeu assistir al dos entrenaments + conferència o a un sol entrenament + conferència.

MATERIAL NECESSARI.
Equip, calçat i roba de running per córrer de dia i de nit Gorra -
Olleres de sol i frontal Ronyonera + bidons o camel back (aigua + beguda isotònica)
Botelles i bidons d’aigua pels avituallaments i final de l’entrenament
Barreta energètica + gels
Crono i pulsímetre
Pals optatiu

PREU.
Membre verticrunners 10€ (tot el dia, dinar exclòs)
No membre verticrunners 15€ (tot el dia, dinar exclòs)

INSCRIPCIÓ.
Confirmar via e-mail a verticrunners@gmail.com abans del dia 17 de juny del 2009, adjuntant el full d’inscripció degudament omplert, i amb el corresponent ingrés al número de compte: LA CAIXA 2100 1047 93 0200161208.

CONTACTE I INFORMACIÓ:
Botigues Vèrtic. Barcelona - Sabadell - Manresa. Tel: 935116676 ( Jordi )
blog: verticrunners.blogspot.com

REQUISITS:
És obligatori estar en possessió de la llicència federativa de la FEEC. L’organització es reserva el dret de modificar o suspendre l’activitat. L’organització no es farà càrreg dels accidents produïts durant l’entrenament.

Font: Ricard Vila

martes, 26 de mayo de 2009

XIII Maratón Alpino Madrileño 2009

Las inscripciones de la decimotercera edición del Maratón Alpino Madrileño que se disputará el 21 junio están a punto de abrirse. Si algo había hecho merecedor al Maratón Alpino Madrileño del eslogan "Posiblemente el maratón más duro del mundo" era el desnivel brutal de la ascensión a Cabezas de Hierro, las subidas en línea recta por debajo de los remontes para coronar el pico más alto de la zona centro y bailar por las rocas de Claveles. Pero en 2006 este recorrido sufrió profundas modificaciones y, para muchos corredores, con la dureza se perdía el encanto. Seguía siendo duro, pero no tanto.


Es por lo tanto una buena noticia para la mayoría de corredores la modificación del itinerario del maratón que los organizadores han previsto para este año. En resumen: se recupera la mítica subida desde Cotos por los tubos hasta Cabezas de Hierro y el pedregoso sube y baja a más de 2.000 metros desde Cabezas a la Bola del Mundo. La Organización se ha esforzado en recuperar ese tramo que supone ascender casi 700 metros de desnivel en apenas 2 Kilómetros de distancia, y que además ahora se alcanzará en el Kilómetro 30 de carrera. Con este cambio el desnivel total acumulado pasa a ser de 5.300 metros. A cambio, causa baja la emocionante para los tobillos cresta de Claveles, y relajada travesía de las Lagunas.

Otro cambio sustancial del recorrido es la modificación de la salida y meta, que ahora se instalará en el polideportivo municipal de Cercedilla. Así los corredores tendrán a mano todo tipo de atenciones y todo tipo de público podrá encontrar más atractivos: habrá una feria con expositores relacionados con el mundo de las carreras de montaña y el municipio, una exposición fotográfica y otras actividades para niños y adultos.

Entrevista a Juan Manuel Agejas, organizador del Maratón alpino Madrileño y corredor.

Fuente: http://desnivel.com/deportes/carreras/

Emoció i pell de gallina a la Zegama-Aizkorri, la reina de les curses de muntanya


Ahir diumenge 24 de maig es va celebrar la marató de muntanya Zegama-Aizkorri, la 2a prova de les Skyrunner World Series. L’anglès Ricky Lightfoot i la italiana Emanuela Brizio han estat els respectius guanyadors d’una marató que sens dubte és la reina de les curses de muntanya.
Zegama (Guipúscoa), 23 de


Resultats
Classificació masculina

1. Ricky Lightfoot: 4h 3min 12s
2. Paolo Larger: 4h 5min 25s
3. Ricardo Mejia: 4h 5min 28s
-------
16. Xavi Espiña:4h 22min 54s
24. Josep Barrufet: 4h 33min 59s
28. Pere Aurell: 4h 37min 37s
122. Adolfo Aguiló: 5h 11min 14s

Classificació femenina
1. Emanuela Brizio: 4h 38min 19s
2. Rosa Madureira: 4h 56min 12s
3. Stephanie Jimenez: 5h 2min 14s
------
6. Laia Andreu: 5h 11min 14s

Font: l’Àrea de Comunicació de la FEEC

Just Sociats i Sara Vila imposen la seva llei a Paüls


El passat diumenge 24 de maig es va celebrar la IX Cursa de Muntanya de Paüls, organitzada per la UEC de Tortosa i l’Ajuntament de Paüls. Aquesta cursa era la segona puntuable del Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.

Els 357 participants, dels quals 37 eren dones, restaven indiferents a la negror que cobria els cims dels Montsagres poca estona abans del tret de sortida. A més, l’entrada d’una llevantada va afegir un nou al·licient a la cursa,

Les dones van sortir a les 9 h, amb un ritme controlat, tot i que des de les primeres rampes del Tormassal ja es va destacar la Sara Vila (CE Solsonès), la posterior vencedora. A partir de mitja cursa encara es va distanciar més de les seves rivals. Finalment la van acompanyar al podi Lola Brusau (CE Uecanoia) i Montserrat Bergadà (CE Terrassa).

Pel que fa als nois, aquests van arrencar a un ritme molt fort. Un grup capdavanter format per 12 corredors va enfilar la pujada al Tormassal, tot i que ja va arribar trencat a la font de Paüls. La grimpada de la Mola Grossa va fer la primera tria i el grup s’estirà fins a trencar-se a la cresta del Montsagre, on es van formar tres grups. Tothom va donar el millor de si mateix en aquesta cursa de 23,3 km i 2.000 m de desnivell positiu. Finalment no hi va haver sorpreses i el gran favorit a priori, Just Sociats (AAEET de Valls), es va endur la victòria, seguit per Kiko Martí (UEC Tortosa) i Albert Giné (UEC Tortosa).

Finalment no podem deixar de donar les gràcies a tots els voluntaris i col·laboradors que han fet possible que un any més la cursa fos tot un èxit.
Pel que fa a la següent cursa del Circuit Català, ara hi ha un parèntesi fins el proper 11 d’octubre, la data de la disputa de la IV Cursa de Muntanya de Tivissa, organitzada pel GE La Rata Cellarda.

Classificacions: http://spreadsheets.google.com/pub?key=rZ7V3h8qrxqVM0bfSIQqdlA&output=html

Font: UEC de Tortosa

lunes, 25 de mayo de 2009

Entrenamiento de series en subidas


En esta época de la temporada el entrenamiento de cuestas y caco en media y alta montaña es muy importante.
Este sábado me he ido al Pedraforca; para hacer el entrenamiento que tenia que hacer de series de subidas; 8x5’ con 1’ de recuperación entre series; para acabar una bajada técnica..
Las sensaciones han sido muy buenas, me encontrado cómodo con los bastones al subir, las últimas tres series he tenido que bajar el ritmo debido a que coincidía con la última parte de la tartera donde no había piedras y sé hacia difícil caminar rápido.

La bajada por la tartera de lo más divertido, con alguna que otra caída sin consecuencia; al llegar al final de la tartera, he podido bajar más rápido hasta el Area recrativa la Serra; donde llegas a la carretera por donde subes al mirador del gresolet.
Series de subida:
Sálida: Area Recreativa la Serra 1.400m
Punto más alto: tartera del pedraforca 2.100m
Desnivel positivo: 700m
Km: 3