sábado, 5 de julio de 2008

De Gasperi y Jornet se retan en la subida del monte Kolitza de Vizcaya

Balmaseda (Vizcaya), 3 jul (EFE)- Dos grandes figuras de las carreras de montaña, el italiano Marco De Gasperi y el español Kilian Jornet, mantendrán mañana un duelo personal en la subida y bajada del monte Kolitza, en Balmaseda (Vizcaya), en un itinerario duro y virado de poco más de 12 kilómetros.

El pasado 13 de julio de 2007, el italiano De Gasperi mejoró la marca del mexicano Ricardo Mejía quien en 2006 paró el reloj en 53 minutos 24 segundos.
Es cierto que Mejía recortó el pasado año su mejor crono para dejarlo en 53:07, pero en esa misma prueba Marco De Gasperi bajó ampliamente de los 52 minutos.
En esta oportunidad, el español Kilian Jornet intentará recortar el récord de 51 minutos 29 segundos de De Gasperi en los 6 kilómetros de ascensión y otros tantos de bajada hasta la popular plaza de San Severino de Balmaseda.
En 2007, De Gasperi llegó a la cumbre en 31:29 y Mejía tardó 1:55 más. Al deshacer el camino, en la bajada, De Gasperi invirtió 20 minutos justos y su rival 20:03.EFE lm-fc

El GP Buff Salomon es reprèn a la Serra de Guadarrama


Després del parèntesi del Campionat d'Espanya, el dia 6 de juliol es reprèn la Copa d'Espanya, GP Buff Salomon, amb la celebració de la 21ª edició del Cross de Cuerda Larga, en la madrilenya serra de Guadarrama.

Per a l'edició del 2008 l'organització ha modificat el recorregut habitual de la carrera per a adaptar-lo al reglament FEDME, d'aquesta manera la sortida es trasllada a Miraflores de la Sierra augmentant tant el kilometraje com el desnivell acumulat.

El traçat recorre el cordal principal de la serra, passant per alguns dels cims més emblemàtics de la mateixa com Cabezas de Hierro (2.381 metres), punt culminant de la carrera i també el cim més elevat de tot el calendari oficial 2008, finalitzant la carrera en l'alt del port de Navacerrada.

Organitza: RSEA Peñalara

Lloc: Navacerrada / Madrid

Distància: 27 km

Desnivell positiu: 1.900 m

Coeficient: 54



viernes, 4 de julio de 2008

6000d LA PLAGNE



Parcours de 55 km balisé avec points de contrôle, 6000m de dénivelé (3000 en positif et 3000 en négatif). Altitude de départ et d'arrivée, dans la vallée: 694m. Point culminant de la course, le glacier de Bellecôte: 3050m. C'est la course de référence en trail de montagne en dénivelé extrême.






Tarif de l'inscription :
40 euros jusqu'au 31 Mai 2008
45 euros jusqu'au 18 Juillet 2008
50 euros jusqu'au 23 Juillet 2008

L'inscription comprend : un Tee shirt Salomon (d'une valeur de 40€), Diplôme, Pasta Party du samedi soir, cadeau partenaire et repas de clôture le dimanche après la remise des prix.

Vendredi 25 Juillet 2008
à Plagne Bellecôte 14h à 18h Remise des dossards Rando Plagne, Trail de 2 lacs et 6000D. 19h Pasta Party pour les marcheurs et les coureurs du trail des 2 lacs, vente de tickets pour les accompagnateurs à la salle omnisport de Plagne Centre.

Samedi 26 juillet 2008
à Plagne Bellecôte 8h30 - 19h Remise des dossards à la salle polyvalente de Plagne Bellecôte 9h30 Départ du Trail des 2 Lacs depuis Plagne Bellecôte 10h45 Départ de la marche "Randoplagne" depuis Plagne Bellecôte 18h30 Pasta Party pour les coureurs de la 6000d, vente de tickets pour les accompagnateurs à la salle omnisport de Plagne Centre.

Dimanche 27 juillet 2008
à la base de loisirs du plan d'eau de Macot 6h30 Remise des dossards 7h15 Briefing 7h30 Ouverture du sas de départ 8h00 Départ 19h Remise des prix suivie de la soirée de clôture à la salle polyvalente de Macot.

La 6000D est ouverte aux femmes et aux hommes, selon les catégories suivantes:
- vétérans 3 (1939-1948)
- vétérans 2 (1949-1958)
- vétérans 1 (1959-1968)
- seniors (1969-1988)

3ª SKYRACE ANDORRA 2ª PARTE

Nos despertamos a las 7:30h de la mañana, desayunamos con calma ya que tenemos mucho tiempo por delante, nos cambiamos y salimos a calentar un poco; nos encontramos con dos compañeros del grupo de fondo y montaña de Can Caralleu que han venido también a la carrera. A las 9:00h vemos la salida de las féminas; ni rastro de Yolanda y Cristina.

Llega la hora; pasamos la verificación de dorsales, a las 9:30h se da la salida; los primeros metros por Ordino están neutralizados, aunque la gente ya empieza a darle fuerte; 1 kilometro de asfalto nos lleva a Sornas donde empieza la subida ya por camino estrecho entre el bosque, hasta el Roc de la Cauba.

Pasado el Roc de la Cauba (509m de desnivel positivo) bajamos unos 200 metros para volver a subir hasta el Coll de les Cases 1.958m, Control de paso y avituallamiento liquido y sólido; en este punto estaba mi padre y mi tío animando.

Llego en 1h03’ he subido muy cómodo sin forzar, mi padre me da el bidón de isostar, bebo bastante y continuo.

Se sigue subiendo aunque ahora con menos pendiente; dejamos atrás el bosque, a lo lejos se puede ver nuestro objetivo el Pic de les Fonts.

Entre bloques de piedras y prados de montaña vamos salvando el desnivel positivo que nos queda, Pic de Percanela 2.498m, Pic del Clot del Cavall 2.558m, Pic de la Burna 2.658m, el sol aprieta ya, solo cuando pasa el helicóptero pasa un poco de aire.

Cuando me doy cuenta estoy en el Pic de les Fonts 2.749m he llegado muy bien en unas 2h:20’ aprox.; que cambio, hace 15 días estaba todo nevado y ahora no queda casi nada.

Empiezo a bajar hacía el refugio del Pla de l’Estany; bastante rápido, solo en los tramos donde pasamos el rio, me lo tomo con más calma, llego al avituallamiento del Pla de l’Estany.

Una vez hidratado; (aquí todavía había agua), prosigo con la carrera, nada más salir se tiene que subir una pequeña cuesta hasta el Coll de la Font Podrida, desde este punto hasta Bordes de Prats Nous, el camino llanea; con alguna que otra subida; no muy fuertes pero que poco a poco pasan factura.
Aquí empieza a torcerse mi carrera al empezar a notar unas pequeñas rampas en los abductores, podía continuar corriendo pero no al ritmo que lo estaba haciendo.

Consigo llegar a Bordes de Prats Nous; ahora a bajar hasta Coll de les Cases; la bajada casi vertical hace que no se pueda correr mucho; más bien se tiene que ir frenando, llego al avituallamiento del Coll de les Cases donde sigue mi padre desde está mañana; me da el bidon y me insiste en que beba mucho; según parece en el siguiente avituallamiento del Roc de la Cauba se han quedado sin agua; y solo se puede tomar un vaso; sorprendente pero cierto; ya se que pensareís que si es copa del mundo; que si 30 euros de inscripción, que si lo organizaba Ocisport; lo peor de todo no es eso es que el día anterior el director de la carrera Carlo Ferrari, al preguntarle por los avituallamientos decía que tendríamos mucha agua; me gustaría saber que hacía el helicóptero paseando de arriba abajo; no podía llevar agua??? Increíble pero cierto.


Después de beberme todo el bidón de isostar continuo con la carrera; sé que me quedaban las cuestas que a la ida habían sido bajadas; una cosa era saberlo y otra era encontrártelas; con el calor que pegaba a esas horas, los kilómetros acumulados, poco a poco pero sin pausa; consigo llegar a Roc de la Cauba, me bebo un vaso de agua y para abajo por la cadena; ahora si que todo es bajada hasta la carretera; Intento apretar pero no doy más de sí; Llego a la carretera donde hay un avituallamiento nos dan botellas de agua de 55ml; para que la quiero ahora pienso por dentro, si me queda 1 Km; bueno la cojo y continuo.

El último kilómetro por la carretera, hasta el pueblo de Ordino se me hace eterno, solo pienso en no parar de correr; porque sé que si paro y me pongo a caminar no llegaré a meta; eso debe pensar Bernat que me anima a pocos metros de llegar, también está mi madre que me va animando mientras subo la última rampa; en la linia de meta están mis tios que aplauden y me felicitan.

Carrera muy dura, no recordaba una cosa así ni en la Maratón de Berga del año pasado; creo que entre la hora de salida, el sol; los avituallamientos mediocres de la carrera y salir más deprisa de lo que debía hicieron que no pudiera llegar en menos de 4horas; aunque con el tiempo que hecho ya tendría que estar contento.

Después de ducharnos y estirar un poco nos vamos a comer el menú infantil que entraba con la inscripción.

Datos técnicos de la carrera:



Distáncia: 28 km.
Desnivel: 2.2oom positivo/negativo
Desnivel acumulado: 4.400m.
Tiempo: 4h11'
Ritmo: 8:57

Un estiu ple d’ultra trails

Aquest estiu es preparen tres cites imprescindibles pels amants dels ultra trails, els dies 19 i 20 de juliol tindrà lloc la primera edició de la travessa de l’Ultra Trail Aneto, del 27 al 31 d’agost està prevista la VI Ultra Trail del Montblanc, i del 30 al 6 de setembre torna la IV edició de la Transalpine, en la que es comptarà amb la participació de la selecció catalana.
L’organització posarà a disposició dels inscrits un autocar que portarà de Vila-seca al punt de sortida de la caminada, Poblet, i de retorn a Vila-seca un cop acabada l’activitat. La sortida tindrà lloc a les 12 de la nit amb un itinerari que seguirà un tram del GR-171 de camins i corriols durant els aproximadament 25 km i els 2.000 m de desnivell.



Itinerari: és la gran volta al massís de la Maladeta i el cim de l’Aneto que segueix els camins que l’envolten, la travessia natural que recorre els senders de muntanya i part del GR-11 al seu pas pel parc natural Posets-Maladeta.
Dates: del 19 al 20 de juliol
Distància: 62 km
Desnivell: 4.600 m desnivell positiu acumulat
Temps màxim: 24 hores
Categories: prova d’autosuficiència en equips o individual en una sola etapa

L’Ultra Trail Aneto no és una prova més, és el primer ultra trail d’alta muntanya en autosuficiència, una cursa d’extrema duresa per a la que cal un exercici de planificació i dosificació d’esforç i recursos. La prova començarà a la vall de Benasc amb una participació limitada a 250 participants individuals i per equips. El traçat previst passarà per set valls del Pirineu amb bons camins de muntanya, excepte el tram d’accés al coll de Salenques, amb 8 km de terreny molt tècnic sobre blocs de pedra.
L'Ultra Trail Aneto destaca per aquest estil d'autenticitat amb autonomia total en un itinerari natural sense marques complementàries a les que ja existeixen sobre el terreny, cartells, marques i simbologia del GR-11. L'abundància de punts d'aigua al llarg del recorregut permeten realitzar la prova carregant poca aigua. En conjunt, una prova que aspira a convertir-se en el punt de referència per a molts trailrunners, marxadors i muntanyencs que anhelen participar en una prova amb aquest concepte innovador.


Itinerari: la cursa és fa al voltant del massís del Mont Blanc passat pels països limítrofs de França, Itàlia i Suïssa.
Dates: del 27 al 31 d’agost
Distància: 165 km
Desnivell: 9.400 m desnivell positiu
Temps màxim: 24 hores
Categories: individual i en una sola etapa

El North Face Ultra Trail Montblanc (UTMB), una de les competicions de llarga distància més importants del món, celebra la seva VI edició amb el ja conegut recorregut al voltant del massís del Mont Blanc. Una cursa disputada en plena natura que segueix en gran mesura la senda internacional de la Gran Volta del Mont Blanc i que implica nombrosos passos en altitud sota condicions molt difícils com la nit, el vent, el fred, la pluja o la neu.
Cal un bon nivell d’entrenament, a més d’una autèntica capacitat d’autonomia personal per l’èxit en aquesta aventura individual. És molt recomanable haver participat anteriorment en algun altre trail de més de 50 km per tenir el bagatge i experiència necessaris, abans de participar al UTMB.



Itinerari: una ruta que creua els Alps d’Alemanya fins a Itàlia passant per alguns dels paratges més espectaculars d’Europa.

Dates: del 30 d’agost al 6 de setembre

Distància: 300 km en 8 etapes

Desnivell: 14.200 m desnivell

Temps màxim: 8 dies

Categories: en equips de 2 persones i quatre categories: femenina, masculina, mixta i veterana
La Gore-Tex Transalpin-Run comença a la serra de Chiembau (Alemanya) amb una etapa d’escalfament que dóna pas a una segona jornada, la més dura de la ruta tant per la distància com pel desnivell que acumula. La resta d’etapes són una combinació de reptes més o menys intensos, que porten els participants per alguns dels paratges més impressionants d’Europa passant per 3 països per arribar finalment a Sexten, Itàlia.
La cursa comptarà un any més amb la participació de la selecció catalana que lluitarà dia a dia per assolir els objectius d’un trail que arriba al seu punt més alt en la sisena etapa, amb la pujada del Gänsebichjoch, a 2.791 m. A l’acabament de cada jornada els participants tindran sopar gratuït i la facilitat de pernoctar a preus molt econòmics, a fi de recuperar forces per afrontar el repte del dia següent. La cursa requereix una bona preparació i forma física per poder afrontar amb èxit les 8 jornades que conformen la cursa de muntanya i que podeu consultar al següent
tríptic. http://www.transalpine-run.com/pdf2/TR_Flyer_span_08.pdf

Font: http://www.feec.es/central.php

martes, 1 de julio de 2008

Jornet revalida victòria a la calorosa Skyrunner d’Andorra


La tercera prova de la Buff SkyRunner World Series 2008, celebrada a Vallnord (Andorra) el passat 29 de juny i organitzada pel Club Pirinenc Andorrà, va tenir un pòdium masculí dominat per catalans, amb en Kílian Jornet (SSOT) com a guanyador, que reedita la victòria ja aconseguida la temporada passada i que suma el seu segon triomf de la temporada a la Copa del Món de Curses de Muntanya. El també català, Agustí Roc (SSOT), ha ocupat la segona posició del pòdium i el corredor de la selecció catalana, Jordi Bes, ha quedat quart.


Com a competició de caire internacional va notar-se la diferència de nivell, tot i el sol sufocant que superava els 35 graus en alguns punts com Ordino. Els participants de la selecció catalana van córrer els 28 km de recorregut fent un bon paper, del que cal esmentar, en categoria femenina a Laia Andreu, que va quedar cinquena de la general. La classificació va estar liderada per Rosa Madueira de la federació portuguesa, seguida per l’andorrana Stephanie Jiménez (SSOT), que ha reiterat el seu excel·lent estat de forma, arribant a la meta amb menys d’un minut de diferència de la seva predecessora. En la categoria sub-23, també cal destacar el bon resultat d’Aaron Miller, corredor de la selecció catalana, que va aconseguir un meritori 3r lloc.

3ª SKYRACE ANDORRA I PARTE

Después de una semana, volvíamos de nuevo Andorra; concretamente a Ordino donde se hacía la III SkyRace de Andorra; 4ª carrera de la Copa Catalana de Curses de Muntanya; puntuable también para las Buff SkyRunner World Series.

Llegamos el Sábado a las 17:00h a Ordino, dejamos las maletas en el hotel Prats y nos vamos a recoger la bolsa del corredor con los dorsales (este año nos quedamos sin camisetas que pena), después salimos a rodar un poco, para estirar las piernas, antes de ir al briefing que se hace en las carpas del Hotel Coma.

A las 19:30h nos encontramos con mi padre para ir al Briefing; entramos dentro de las carpas; no se ven muchos corredores, ( la lista de inscritos es de 200 corredores entre las categorías masculina y femenina), aunque si hay mucho nivel.

Durante el Briefing el director de la carrera Carlo Ferrari nos aseguran unos buenos avituallamientos y mucho agua, mucho agua (será la que baja del río???) ; algún corredor se queja de la obligación de llevar el chubasquero, aunque nadie dice nada de la hora de salida que es a las 9:30!!!! A quien se le ocurre poner una hora de salida tan tarde en una carrera que a la mayoría nos va a llevar unas 4 horas acabarla.
Salimos del Briefing, le dejamos los geles y bidones a mi padre para que nos haga el avituallamiento en el Coll de les Cases, donde estará el domingo durante la carrera; nos despedimos y nos vamos a buscar un sitio para ir a cenar.


Entramos en el Topic donde cenamos una ensalada y un buen plato de pasta mientras hablamos de futuros retos; MAM, Dolomitas, Canigou, La Plagne, Kima... cambiamos el postre por unas infusiones y nos vamos al hotel a dormir.

domingo, 29 de junio de 2008

Kilian Jornet i Rosa Madureira guanyen la SkyRace d'Andorra


La tercera prova de les Buff SkyRunner WS FSA, la Copa del Món de Curses de Muntanya, s'ha disputat aquest matí a Ordino, Andorra, en el marc del Mountain Festival de Vallnord.

En un dia molt assolejat i calorós, Kilian Jornet i Rosa Madureira n'han estat els guanyadors.

La cursa masculina ha estat dominada pels corredors de l'equip Salomon-Santiveri Agustí Roc i Kilian Jornet, que han anat primer i segon durant bona part de la cursa fins que passat l'equador de la cursa en Kilian ha avançat al seu company d'equip, entrant primer a meta. Agustí Roc ha entrat poc després.

El tercer classificat ha estat el corredor segovià de la Granja-Valsain, Raul García.

En categoria femenina, la portuguesa i actual líder de les Buff SkyRunner World Series FSA, Rosa Madureira, s'ha adjudicat la prova, mantenint així el lideratge. En segona posició ha arribat la corredora de la selecció Andorrana Stephanie Jimenez, que ha encapçalat la carrera durant la major part del recorregut, sent avançada per la portuguesa en els últims quilòmetres. La tercera posició l'ha ocupat la veneçolana Cruz Salazar.


Clasificación Masculina
1 6 JORNET ,Kilian H-S23 ESP 1988 TEAM SALOMON-SANT 02:43:29
2 10 ROC ,Agustí H-SEN ESP 1971 TEAM SALOMON-SANT 02:49:03 5:34 min.
3 12 GARCIA ,Raul H-SEN ESP 1970 LA GRANJA-VALSAIN 02:49:23 5:54 min.


Clasificación Femenina
1 301 MADUEIRA,Maria rosa D-SEN POR 1977 FEDERACIÓN PORTUG 03:22:15
2 303 JIMENEZ,Stephanie D-SEN AND 1974 FAM 03:23:06 51 seg.
3 304 SALAZAR,Cruz D-SEN VEN 1979 GATORADE VENEZUEL 03:45:40 23:25 min.