lunes, 11 de mayo de 2009

El Circuit Català de Curses de Muntanya continua a Paüls

El proper diumenge 24 de maig es disputarà una nova edició de la Cursa de Muntanya de Paüls, segona prova puntuable del VII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC i organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa.

El circuit d’aquesta edició té un recorregut de 23,10 quilòmetres i uns 3.800 metres de desnivell acumulat i és pràcticament calcat al de l’any passat. Es desenvolupa pel terme municipal de Paüls, un dels paratges més impressionants del “Parc Natural dels Ports”.

La sortida serà des de la plaça Major de Paüls (Baix Ebre), a les 9 h per les dones i a les 9.15 pels homes. Primer faran un volt pels empinats carrers del poble, amb la intenció d’estirar la carrera abans de la pujada cap al Montsagre i així evitar el col·lapse que es produïa en l'entrada del sender. Seguidament es continua l’ascensió cap a la Mola Grossa (1.044 m), primer cim de les quatre que conformen el recorregut, passant abans per l'espectacular forat de la Finella. Un fi, un recorregut espectacular com sempre, que acabarà altra vegada a Paüls després d’haver assolit quatre cims de notable bellesa.

Tot el recorregut estarà senyalitzat amb cinta plàstica d’abalisar (vermell i blanc) i cartells indicadors. Existiran referències quilomètriques en les zones d'avituallament. Hi haurà 7 avituallaments (3 de sòlids).

El preu de la inscripció és de 18 € pels federats i de 24 pels no federats. El lliurament de dorsals es farà el dissabte 23 de 17 a 20 h al Casal Municipal i el mateix dia de la cursa entre les 7 i les 8.15 h.

Podeu completar-ho tot plegat consultant el web de la cursa.

Font: UEC de Tortosa

CURSA DE MUNTANYA ARRUIX DE SANTA FE


La muntanya de Santa Fe, situada a les acaballes de la serra de Sant Joan, és un lloc emblemàtic i de trobada de la gent d’Organyà (anomenats ganxos) per la segona Pasqua. Amb la seva ermita al cap d’amunt, s’eleva 1210 m. per sobre el nivell del mar, sent un mirador excel·lent de la Vila d’Organyà i els seus contorns (serres del Cadí, Boumort i Port del Comte, Valls de Cabó, Montanissell i Romanins, Congosts dels Tres Ponts i els Espluvins...).

L’Arruix de Santa Fe neix en motiu de la celebració del 25è Aniversari dels Bombers Voluntaris d’Organyà. El recorregut s'inicia al museu de les Homilies d’Organyà, passa pel nucli antic de la vila, la històrica masia de Caselles i seguint l’itinerari realitzat pel Mn. Cinto Verdaguer finalitza a l’ermita de Santa Fe.

La cursa forma part del Circuit FER (1r. Circuit de curses de muntanya de l’Alt Urgell). Transcorre al llarg de 5km. amb un desnivell positiu de 670 m.


Per a més informació: arruixsantafe @ gmail.com Font: http://www.bombersorganya.cat/arruix.htm