viernes, 10 de octubre de 2008

Agustí Roc i Mònica Ardid s'imposen a ritme de rècord a Collserola

La torre de Collserola va acollir el passat dimarts 7 d'octubre la súper final del circuit de les Gore-Tex Series-Vertical Running en la que van resultar guanyadors Agustí Roc de l'Associació Esportiva de Mountain Runners del Berguedà (3 min 3,025s), que s’emportà la victòria establint una nova plusmarca, i Mònica Ardid (Centre Excursionista d'Abrera) que a més de la victòria, ha signat un debut de somni sent la primera dona que baixa dels quatre minuts (3 min 59,569s).

“És una prova agònica” han afirmat els dos vencedors a la torre de Collserola. Per tercer any consecutiu, la prova tancava el circuit de carreres de muntanya amb un total de 712 graons (equivalents a 40 pisos).

Un total de 60 atletes, classificats després de les proves celebrades a Grandvalira i Cerler, s’han enfrontat als 115 m de desnivell fins al mirador ubicat a 560 m sobre el nivell del mar.

Tot i que els primers llocs estaven renyits, aquest any no hi ha hagut sorpresa i el podi l’han encapçalat dos dels grans favorits. Roc, segon en les seves dues anteriors participacions a la Torre de Collserola, ja s'havia adjudicat aquest any el Kilòmetre Vertical de Grandvalira.

I Ardid, debutant a la prova, va signar dues victòries en les dues proves celebrades a Cerler. “La veritat és que encara no m'ho crec. Era la meva primera vegada i no sabia que em trobaria. No m'esperava guanyar ni fer el rècord”, comentava la guanyadora que ha preparat la cita a Montserrat.