sábado, 9 de mayo de 2009

La Cursa Mossos d’Esquadra-Sant Amand dóna el tret de sortida a la VIII Copa Catalana

El passat diumenge 3 de maig es va disputar a Ripoll la IX Cursa dels Mossos d’Esquadra-Sant Amand, prova que va estrenar la VIII Copa Catalana de Curses de Muntanya (Skyrunning) de la FEEC, organitzada pel Club Excursionista de Ripoll i per la Comissaria dels Mossos d’Esquadra del Ripoll.
La cursa va comptar amb la participació de 266 inscrits. Com és habitual es va donar la sortida del davant de la Comissaria dels Mossos de Ripoll. Els corredors van haver d’afrontar els 22,7 km de distància i els 2.740 m de desnivell acumulat en una cursa on la primera meitat del traçat era pràcticament tot en pujada. Els atletes només tenien un petit descans en els dos primers avituallaments.

La segona meitat de la cursa era gairebé tota en baixada. En definitiva, una prova dura i de certa dificultat tècnica, però alhora magnífica per la qualitat del trajecte i la bellesa dels paratges que recorre. A més, després de dos caps de setmana plujosos, els participants van poder gaudir d’un dia assolellat i clar que els va oferir, en el punt més alt de la cursa (el cim de Sant Amand, de 1.832 m), unes vistes fantàstiques de Ripoll, la vall de Campdevànol, el Pedraforca encara blanc i els Pirineus coberts de neu al fons.

Ja a l’arribada, que es fa molt encertadament davant del monestir de Ripoll, i després del dur esforç, la recompensa: el caliu dels espectadors, la curiositat dels vianants i la bona acollida dels organitzadors, amb un avituallament suficient per recuperar forces, la retrobada amb els companys o el intercanvi d’anècdotes i de sensacions. I les ganes de tornar la propera edició! Els guanyadors: Jordi Bes i Núria Picas respectivament.

Finalment, a les 13.10 h es va fer l’entrega de premis d’una magnífica cursa, que finalment van finalitzar 246 corredors. I la propera cita de la Copa Catalana, el diumenge 10 de maig a Berga, amb la disputa de la I Cursa d’Alta Muntanya de Berga, organitzada per l’Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà.
Classificació masculina

1. Jordi Bes Ginesta (Ski Club Camprodon SE): 1:58:47
2. Gabriel Crosas Salvans (CE Serragrenyada): 1:59:55
3. Daniel Ballesteros Coma (CE Ripoll): 2:04:54

Classificació femenina

1. Núria Picas Albets: 2:32:04
2. Lourdes Aymerici Montaña (Ass. Esp. Diedre): 2:34:01
3. Sílvia Leal Auge (CE Solsonès): 2:42:01
Font: Crònica d’Elvira Carrasco (àrbitre de curses de muntanya)

2 comentarios:

carless dijo...

Hola, em dic Carles i me animat a fer curses de muntanya en plan " acabar be". Tinc 41 anys i no puc demanar molta cosa.
Voldria saber si pots coneixer algu que hem pugui donar unes pautes d'entrenaments ( setmanes de mes volum, menys etc ) de cara a una cursa. Ara entreno bastant pel meu nivell pero no crec que be.
Perdona per molestar-te, pero segueixo el teu blog i hem motiva.
El meu correu es carlessxb@hotmail.com per si hem vols contestar. Gracies i perdona per molestar-te i no paris de correr......Adeu

Héctor dijo...

Hola Carles; jo entreno amb el Ricard Vila amb el grup de fons i muntanya que porta a Can Caralleu sortida 9 de les Rondes; entrenem dilluns i dimecres; fem entreno de series; força, pujades... si t'interesa pots pasarte el dilluns o dimecres a les 19:00h per probar; diguem avans algo per dir-li al Ricard.