jueves, 17 de abril de 2008

La selecció catalana de curses de muntanya enllesteix la pretemporada

Els dies 12 i 13 d'abril va tenir lloc la darrera concentració de la selecció catalana de curses de muntanya d'aquesta pretemporada, que com ja és tradicional es va dur a terme a la Val d’Aran, gràcies a la col·laboració de Torisme Val d’Aran.

Dissabte al matí es va realitzar un primer entrenament a Vielha, que va consistir en un recorregut d’una hora pels voltants de la capital aranesa seguit d'una sessió d’estiraments.

Per la tarda, amb un ambient molt fred, ens vàrem desplaçar fins a la bassa d’Oles, per tal de realitzar el segon entrenament del dia. Aquest entrenament constava de diverses series en un circuit d’aproximadament 1,5 quilòmetres amb diversos desnivells i tipus de terreny al voltant de la bassa. La sessió d’estiraments d’aquest entrenament la vàrem tenir que realitzar a l’hotel, doncs la temperatura ja s’acostava als zero graus i començava a barrufar una mica.

Diumenge amb un bon sol i una temperatura ideal per córrer, ens vàrem desplaçar fins a Valarties per realitzar l’entrenament més fort de la concentració en una sessió que durà una mica més de 3 hores de cursa. En primer lloc ens vàrem enfilar fins al coll de Pruedo (2.000 metres) per intentar passar a la vall d'Aiguamòg, on hi ha els Banys de Tredós, però la gran quantitat de neu que encara hi ha a les parts altes, ens va impedir continuar. Així que vàrem tornar fins al punt de sortida, per tal d'enfilar-nos fins al refugi de la Restanca, des d'on vam tornar al punt d’inici.

Al llarg del cap de setmana, també s’ha anat afinant la planificació de la temporada, així com comentant les diverses novetats, tant de l’equip com de les competicions.

La selecció catalana, doncs, ja està a punt per assolir els reptes d’aquesta temporada que s’inicia el proper dia 20 d'abril amb la primera prova de la Copa d’Espanya 2008, la V Cursa Camañas-Pico Palomera (Terol). Les altres competicions on participarà la selecció són la Copa del Món, que s'iniciarà amb la V Marató de Muntanya de Berga (11 de maig), el Campionat d’Europa, que enguany se celebrarà a la Marató de Zegama (25 de maig), el Campionat d’Espanya, que es disputarà a Castelló el 15 de juny amb la Marxa Magdalena-Penyeta Roja, els Skygames, que enguany tindran lloc del 17 al 20 de juliol a Canazei (Dolomites) i la cursa per etapes Transalpin Run que es desenvoluparà del 30 d'agost al 9 de setembre entre Alemanya, Àustria i Itàlia.