sábado, 25 de julio de 2009

Aquest diumenge he pujat a Núria a córrer la 3ª Clàssica a l’Olla de la Vall de Núria; 9e Campionat de Catalunya de curses d’alta muntanya i 1er Gran Premi Internacional de les Nacions.
A les 6:30h del matí sortíem de Sant Joan de les Abadesses, direcció Ribes de Freser per agafar el primer cremallera de les 7:30h cap a Núria; al arribar el meu pare i el meu oncle que m’han acompanyat han començat a pujar cap al Coll de Noufonts, on hi había el 4art avituallament, per animar els corredors, jo m’he anat a recollir el dorsal, a la cua m’he trobat amb la Yolanda, la Belen, el Alex Palos i el l’Oscar de l’Equip Verticrunners.


Desprès de recollir el dorsal, n'hem vaig a cambiar i preparar les coses, al acabar començo a escalfar una mica, fins que ens criden per megafonia per anar a passar el control del xip i verificar que portem el paravent.

Uns minuts abans de donar-se la sortida l’Anna Serra, ex campiona del món a llegit un manifest demanant que la junta de la federació fes tot lo possible perquè la Selecció Catalana pogués tornar a competir en tots els esdeveniments internacionals.

A les 9:30h s’ha donat la sortida conjunta amb 422 corredors, una primera volta al voltant del Santuari per anar estirant la cursa i enfilem cap al Puigmal passant pel Cim de l’Ortiga; la primera pujada i la mes dura del recorregut, d’uns 1.000m de desnivell positiu en 4 km, bé podria ser un kilòmetre vertical.

Des de lluny es podia veure el Puigmal amb molts aficionats animant amb esquelles, senyeres i estelades; això era un plus de motivació pels corredors que arribàvem.

Un cop a d’alt del cim del Puigmal hem prenc el primer gel i un got d’aigua del avituallament que hi había, continuo passant per el Puigmal Petit del Segre 2.810m; Puigmal de Segre 2.843 fins arribar al tercer control de pas que està situat en el Coll de Finestrelles 2.604m; en aquest punt porto 1h31’ de cursa; continuo acumulant kilòmetres i desnivell pujant als cims de Puig de la Coma de Finestrelles 2.744, Pic de Finestrelles 2.828, Pic de Núria 2.794m i Pic de Noufonts 2.861; el recorregut es espectacular molt ràpid però també trenca cames pujant i baixant tota l’estona, una cursa d’alta muntanya de les de veritat i es que en tot moment et trobes per sobre dels 2.500m i això també es comença a notar a les cames.

Al Coll de Noufonts CP4, hem trobo amb el meu pare i el meu oncle que estan animant amb les esquelles hem donen ànims i hem preguntes com vaig; anar fent anar fent contesto; en aquells moments portava 2h23 i 13 km.

Pujada dura i amb conseqüències la que hem portava fins el Pic de Noucreus 2.799m on hem començarien a entrar rampes poc després al Coll de Noucreus, no podia ser però estava tornant a passar; intento caminar poc a poc però es impossible; estiro una mica i continuo mig coix caminant i corrent poc a poc on puc fins el següent control Pic de Font Negre 2.728. hem quedaven uns 6 kilòmetres tot de baixada, hem prenc l’ últim gel amb cafeïna a veure si hem fa alguna cosa; però quan intento apretar una mica tornen aparèixer les rampes al adductor dret i també l’esquerra; veien que ja no es pot fer un bon temps i pensant en la cursa del Canigó; baixo suau fins la meta on arribo en 3h35’.

Al acabar; recupero forces a la carpa que hi havia amb beguda i solid i n'hem vaig a estirar mentre espero que arribin la resta de companys de l’equip i la família que baixi del coll de noufonts.
Després de veure el lliurament de premis i el sorteig de material baixem de nou cap a Ribes de fresser.

Aquest cop el temps a acompanyat i he pogut fer la cursa de l’Olla de Núria; una cursa que te tots els ingredients, (un entorn idíl·lic com la Vall de Núria per fer curses de muntanya, avituallaments correctes, marcatge del millor que hi ha, els nombrosos aficionats que estaven als controls de pas i avituallaments gracies a la iniciativa que es va fer a traves de la pàgina web de la cursa, resumim una organització excel·lent, perquè el temps es converteixi amb un referent. FELICITATS ¡!!!

Dades Tècniques:


La IIIª cursa CLÀSSICA A L’OLLA DE LA VALL DE NÚRIA té una distància de 21kmDesnivell: positiu de 1940m i negatiu de 1940m per tant, desnivell acumulat de 3880m.Cota mínima 1967m. Màxima 2913m. Amb un 72% del recorregut per sobre els 2700m,Quatre pics de més de 2800m i un de més de 2900m. el que fa que, conjuntament amb una prova italiana, sigui la cursa mundial amb més percentatge de recorregut per sobre els 2500 metres. A part de ser una de les poques curses mundials, que no trepitja ni un sol metre d'asfalt.La sortida i l'arribada davant del Santuari.Hi haurà 5 controls amb avituallament líquid i sòlid.


Classificació general homes/dones
http://www.unioexcursionistavic.org/arxius/documents/Resultats_Olla_2009.pdf

Fotos: http://picasaweb.google.es/Trailrunner1981/IIICLASSICAOLLADENURIA

2 comentarios:

Luis Recuenco dijo...

Que tal?

Como tuve en Enero una condopatria rotulina, y sufro mucho con mis rodillas, me interesa mucho protegerlas.

Me puedes informar un poco de como te has puesto esa cinta?. Quien te la ha recomendado? De que material es? Como va?, etc.

Me comento una vez un sr que era mejor llevar este tipo de cinta(que parece de farmacia) a las tipicas cintas rotulianas que venden de Nike o otras marscas.

Héctor dijo...

Buenas;

la cinta es un tapping normal que puedes encontrar en farmacias o en tiendas de rehabilitación; yo la uttilizo para proteger el tendon rotuliano, me la recomendo el fisioterapeuta al quee voy. no tiene secreto es cinta adhesiva que le das una o dos vueltas y cortas quedando esta con una ligera presion para ejercer la proteción de la rotula.