miércoles, 24 de septiembre de 2008

La cursa del Taga tanca la Copa Catalana 2008

El madrileny Miguel Caballero va guanyar el passat diumenge la 9a edició de la cursa de muntanya Taga 2040 Evo, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses. La prova, que va comptar amb la participació de 250 esportistes, era la darrera cursa de la Copa Catalana d'enguany.

El corredor de la selecció madrilenya, Miguel Caballero, va completar la cursa amb 2 hores i 11 minuts. Només un minut més tard que Caballero va arribar a la meta el marroquí afincat a Ripoll, Hammon Ourros. De fet Ourros va encapçalar la prova fins al cim del Taga, durant la baixada el van avançar, primer en Caballero i després en Xavier Espiña (Centre Excursionista Guissonenc). En els darrers quilòmetres el ripollès va aconseguir recuperar una posició i deixar en Xavier Espiña a la tercera posició final.

En categoria femenina, la primera en arribar a Sant Joan de les Abadesses va ser Roser Español, de la Unió Excursionista Urgellenca, que va completar el recorregut amb 3 hores i 2 minuts. Era una de les primeres curses d’Español després de ser mare. El podi el van completar Mireia Comellas (CP Puigcerdà) i Anna Macià.

Amb un desnivell de 1.718 metres positius i un recorregut de 22,640 quilòmetres l'itinerari de la cursa ha passat pels cims més emblemàtics de la serra Cavallera; el Puig Estela de 2.019 metres i el cim del Taga de 2.040 metres. Només els primers corredors van poder gaudir de les vistes de la serra Cavallera. Després, de seguida es va imposar la boira, que va acompanyar el gruix d’esportistes.

L’any que ve la cursa del Taga, que és la prova més veterana de la Copa Catalana, celebrarà el seu desè aniversari.

Classificació masculina
1. Miguel Caballero (selecció madrilenya): 2h 11min 14s
2. Hammon Ourros: 2h 12min 40s
3. Xavier Espiña (Centre Excursionista Guissonenc): 2h 13min 54s

Classificació femenina
1. Roser Español (Unió Excursionista Urgellenca): 3h 2min 20s
2. Mireia Comellas (CP Puigcerdà): 3h 3min 25s
3. Anna Macià: 3h 18min 12s
Font: Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses

No hay comentarios: