sábado, 30 de agosto de 2008

La selecció catalana lidera la Copa del Món de Curses de Muntanya

La quarta prova de les Buff Skyrunning World Series disputada a Malàisia el passat cap de setmana del 23 i 24 d’agost va col·locar a la selecció catalana en primer lloc de la classificació per equips, a falta de dos proves per acabar la Copa del Món.

El català Agustí Roc i la francesa Corinne Favre, corredora de la selecció catalana, van ser els guanyadors de la 22a edició Mont Kinabalu, aconseguint també el lideratge actual de la copa. Amb un temps de 2h 44min i 47s, l’Agustí Roc va superar als japonesos Toru Muiyahara, 2n, i Yokoyama Tadao, 3r. El quart lloc va ser pel mallorquí Tòfol Castanyer i el cinquè pel malai Safrey Sumping. La resta d’integrants de la selecció catalana també van fer un bon paper a la prova, quedant 8è en Just Sociats, posició que el col·loca en 21è a la general. Jordi Bes i Jessed Hernàndez es mantenen en 5a i 6a posició en la general, tot i no haver participat a la prova.

En categoria femenina la Corinne Favre amb un temps de 3h 17min i 29s va aconseguir batre la seva marca personal, així com la victòria de la cursa superant a la corredora autòctona Danny Kuilin Congot i la japonesa Kambara Yuri, que van quedar segona i tercera respectivament.

Amb aquests resultats l’equip de la selecció catalana s’ha col·locat líder de la prova amb més de 250 punts de diferència sobre la selecció portuguesa que ocupa el segon lloc en la classificació per equips. Després de la Mont Kinabalu International Climbathon, les Buff Skyrunner World Series tindran una cursa al Ben Nevis del Regne Unit, el proper dissabte 6 de setembre, abans de completar el circuit a Pasturo, Itàlia, el 21 de setembre.

Font: l'Àrea de Comunicació de la FEEC