martes, 5 de agosto de 2008

Jessed i Laia guanyadors a la Cursa del Canigó


El passat diumenge 1 d’agost va disputar-se un any més l’emblemàtica Cursa del Canigó, en la que dos dels membres del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya, en Jessed Hernández i Laia Andreu, es van proclamar guanyadors en les categories masculina i femenina respectivament.

Per al Jessed (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) la victòria va suposar el revalidar el títol de campió que ja va aconseguir a la cursa de l’any passat però a més imposant un nou record amb 3h 2 min, dos minuts menys que l’anterior millor temps. En la categoria de noies cal destacar les 4 h 5 min de la Laia Andreu (Unió Excursionista de Vic), i el segon lloc de l’Anna Comet (Unió Excursionista de Vic), donat que totes dues era la primera vegada que participaven en aquesta cursa.

La prova constava de 34 km de recorregut amb 2.400 m de desnivell, i els seus orígens cal buscar-los fa més de cent anys, al 1905, quan el Club Alpí Francès va organitzar per primera vegada la prova en homenatge als portadors de gel que pujaven a diari la glacera del Canigó. La bona acollida de la prova es manté any rere any, amb una participació que s’ha hagut de limitar a un màxim de 800 participants.

A les 7 del matí es va donar la sortida als participants, des de l’estació turística i termal de Vernet-les-bains, per pujar fins al cim del Canigó, a 2.784 m, i fer el descens pel refugi de Cortalets. La resta d’integrants del centre de tecnificació que participaven a la prova per primer cop van ser en Josep Barrufet (Club Esportiu 2x2 Santpedor) que va acabar en 17ena posició, en Roger Cartes (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), 30è; i en Gerard Regí (Club Excursionista Uecanoia), 41è. Cal destacar també la 11ena posició obtinguda pel Kiku Soler, l’entrenador de l’equip.
Font: Informació facilitada per Kiku Soler / http://www.feec.org/central.php

No hay comentarios: