miércoles, 4 de junio de 2008

Torna la "Cuita el sol", una cursa amb llegenda

El proper dissabte 7 de juny tindrà lloc a Àreu (Vall Ferrera, Pallars Sobirà) la V Cursa "Cuita el sol" organitzada pel Centre Excursionista de Lleida i puntuable per la VII Copa Catalana de Curses de Muntanya. L’origen de la prova està basat en un conte d’en Pep Coll L’home que corria més que el sol i que per la descripció geogràfica de la història bé podria succeir a Àreu.

La cursa que a més de tenir un caire esportiu també vol ser una jornada festiva i cultural tindrà la sortida, com diu la tradició, de la plaça major d’Àreu just quan es pon el sol i finalitzarà en arribar dalt del Monteixo (2.905 m) abans que t’atrapi l’ombra. A més de la cursa també es podrà gaudir d’un mercat de productes tradicionals pallaresos, música tradicional amb els acordonistes de Sort i una exhibició de gossos i oques de pastor que tindrà lloc dissabte a les 19 h. I per als més joves es farà la Cuita al Sol Jove, amb arribada a Jespedil a 2.200 m amb un recorregut més curt i amb 1.000 metres de desnivell.


Dissabte a partir del migdia es farà l’entrega de dorsals als participants. La categoria femenina i júnior comencen amb l’arribada de l’ombra al poble aproximadament cap a les 18.00 hores.Tots els participants hauran de portar obligatòriament frontal, impermeable, proteccions de goma a la punta dels bastons i dorsal. Diumenge a les 11 del matí tindrà lloc l’esmorzar amb xocolatada al camp de futbol, el repartiment de premis i la rifa de material esportiu.

L’itinerari de la cursa pujarà pel pont d’Àreu resseguint la carena amb baixada, ja neutralitzada, pel mateix lloc. La distància serà d’uns 4.700 m aproximadament amb un desnivell d’uns 1.670 m. L’horari previst per l’arribada de l’ombra a l’alçada de 1.500 m serà a les 19.47 h i a 2.905 m a les 21.30 h.

Font: http://www.feec.es/central.php

No hay comentarios: