jueves, 20 de marzo de 2008

Curses de Muntanya, resultats de l’enquesta


El passat mes de febrer es va dur a terme a la pàgina web de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), una enquesta sobre les curses de muntanya a Catalunya. Aquesta tenia l’objectiu de saber l’opinió de tots aquells federats que han participat i participen, per tal de millorar-les i corregir possibles errors que es cometin, tant per part dels organitzadors, com per part del Comitè de Curses de Muntanya de la FEEC.
De forma més detallada el resultat de les respostes a les preguntes a estat:

Per sexes van respondre en un 7% les dones i un 93% d’homes, i en total el 91% dels enquestats es mostra satisfet de l'evolució de les Curses de Muntanya en els darrers anys. Un 80% entrena pel seu compte sense l’assessorament d’un entrenador.

A l’apartat de participació a les competicions l’enquesta diu que un 52% pren part al Circuit català, mentre que un 34% ho fa a la Copa Catalana, i un 14% participa a les curses Open. Tot que un 24% dels enquestats no veu clara la diferenciació entre cada una d’aquestes competicions (el 75% si).

Un 82% dels enquestats afirmen estar d’acord en que les entitats excursionistes tinguin una secció de curses i equips propis.

Un 72% creu que és bo que tant la Copa com el Circuit estigui limitat a 6 curses, i a la pregunta sobre el fet que només es tinguin en compte, tant a la Copa com el Circuit, els 4 millors resultats, la resposta ha estat unànime, el 100% ha contestat que està d’acord en que puntuïn els 4 millors resultats.

Pel que fa als recorreguts de les curses, el 76% diu que son correctes, i en un 71% que la distancia en la que més els agrada competir és la mitja marató, i només un 16% es decanta per la distancia marató.

Una de les preguntes feia referència als preus de les inscripcions a les curses de muntanya de la FEEC, en aquest cas el 56% diu que son correctes, però en un 42% dels casos afirmen que els consideren elevats.
L’aspecte més valorat pels participants a les curses, i que han respost l’enquesta, és en un 30% el recorregut de les mateixes, i en un 23% la senyalització. Els avituallaments i la bona organització ha estat ben valorat per un 10% de les respostes, i només el 7% es decanta pels obsequis.

També apareix ajustat el marge d’opinió a la pregunta sobre si les organitzacions de les curses han evolucionat el suficient per estar a l'alçada de les expectatives que esperen els corredors, un 55% diu que Si, però un 44% diu que NO.

Cal fer menció que les 3 entitats que han tingut més participants a l’enquesta, són entitats que disposen d’equip de curses de muntanya: A. Esp. Mountain Runners del Berguedà (14), UEC Tortosa (12) i C. Exc.UECAnoia (11).

Les curses millor valorades, tenint en compte l’organització i el recorregut, han estat, la Marató de Muntanya de Berga (Copa Catalana), La Cursa de Muntanya de Paüls (Circuit Català), i la Cursa de Tivissa (Curses Open)

No hay comentarios: